Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Till och med Elzana Odzakovic, som är distriktssjuksköterska och har disputerat i omvårdnadsvetenskap, blev överraskad av hur mycket hemsjukvården gör i dag. ". Man pratar om sjukhusvård och primärvård, men inte hemsjukvård", säger hon.

Till och med Elzana Odzakovic, som är distriktssjuksköterska och har disputerat i omvårdnadsvetenskap, blev överraskad av hur mycket hemsjukvården gör i dag. ". Man pratar om sjukhusvård och primärvård, men inte hemsjukvård", säger hon. Bild: Linköpings universitet

Kommunala sjuksköterskor vill in i strålkastarljuset

Hemsjukvården står för 25 procent av kostnaderna för hälso- och sjukvård. Ändå är det få som har koll på vilken avancerad vård som bedrivs i kommuner och sjuksköterskorna där känner sig osynliggjorda, visar ny forskning. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »