Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fysioterapeuterna vill ha tydligare regler för momspengar

Fysioterapeuter som är företagare riskerar att inte få ta del av de pengar som ska kompensera för vårdmomsen. Nu vill fackförbundet ha tydligare skrivningar från regeringen.

Annons:

I höstbudgeten avsatte regeringen och samarbetspartierna i januariavtalet 210 miljoner årligen för att regionerna ska kunna omförhandla avtal för de privata vårdgivare som fått ökade kostnader efter att vårdmomsen började gälla förra sommaren.

Men nu signalerar fackförbundet Fysioterapeuterna att flera av deras medlemmar som är företagare inom ramen för lagen om ersättning för fysioterapi, LOF, kommer att stå utanför systemet.

I ett brev till finansminister Magdalena Andersson (S) och socialminister Lena Hallengren (S) skriver förbundet att de ”fått indikationer på att privata utförare verksamma inom ramen för LOF på vissa håll i landet redan fått besked om att de inte kommer att omfattas av rätten till momskompensation då deras avtal, enligt regionen, inte går att omförhandla”.

Förbundet vill att regeringen förtydligar vilka utförare som har rätt att få sina avtal omförhandlade och att Sveriges Kommuner och Regioner ska få i uppdrag att ta fram tydliga regler för hur momskompensationen ska fördelas.

Förra veckan tillsatte regeringen en utredning som ska se över om det går att slopa momsen.

Relaterat material
Nu ska slopad vårdmoms utredas

Kommentarer