Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sverige ska testa virtuella kliniska prövningar

Läkemedelsverket ska genomföra virtuella kliniska prövningar i ett pilotprojekt. Det skriver nyhetsbrevet Life-time.se.

Annons:

Om projektet faller väl ut kan Sverige bli först i EU med att erbjuda virtuella kliniska prövningar, som en del av den nationella life science-strategin.

– Vi ser projektet med virtuella kliniska prövningar som en viktig satsning för att Sverige ska vara ett attraktivt land att bedriva klinisk prövning i. Vi ser också att det bidrar till att sjukvården får tillgång och tidigt kan inkludera nya terapimetoder. Som regulatorisk myndighet vill vi utvärdera hur vi både kan stödja en sådan utveckling, och lära oss hur vi ska handlägga sådana ansökningar i framtiden. Virtuella kliniska prövningar har testats i ett fåtal fall i USA, men ännu inte inom EU, så det är ett spännande projekt på många sätt, säger Läkemedelsverkets generaldirektör Catarina Andersson Forsman till Life-time.se.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler