Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Medarbetare ska kunna stängas av snabbt för att undvika smittspridning, enligt en ny överenskommelse.

Medarbetare ska kunna stängas av snabbt för att undvika smittspridning, enligt en ny överenskommelse. Bild: Adam Wrafter/Bildbyrån

Ingen överläggning behövs vid avstängning

SKR och fackförbunden har gjort en överenskommelse om att överläggning inte behövs innan beslut tas om att stänga av vårdpersonal. Samtidigt förbereder sig sjukhusen för en eventuell situation med stor personalfrånvaro.

Annons:

Överenskommelsen gäller till och med 31 augusti, men kan förlängas. Anledningen är att beslut ska kunna fattas snabbt för att förhindra smittspridning av det nya coronaviruset. 

Det här är inte första gången en sådan här överenskommelse träffas, berättar Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

– Vi har gjort en liknande tidigare, rörande kräksjukan. Den kom 2013. Skillnaden är att den överenskommelsen är permanent.  

Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på SKR.
Bild: Hans Alm/SKR

Hon berättar att SKR just nu får många frågor om hur man ska förbereda sig ute i verksamheterna inför en eventuell större smittspridning. Organisationen är inte nerringd, men får samtal dagligen.

– Det kommer in frågor varje dag från arbetsgivarna. De droppar in kontinuerligt, säger hon. 

Frågorna rör till exempel vad man som arbetsgivare kan göra om man skulle få en stor frånvaro av personal.

– Det handlar om vilka åtgärder man som arbetsgivare kan vidta. Det kan exempelvis vara att förflytta personer, beordra övertid eller nödfallsövertid eller återta beviljade semestrar, säger hon.

Frågorna handlar också om arbetsgivaransvaret för arbetsmiljön. Arbetsgivaren är skyldig att göra riskbedömningar och säkra arbetsmiljön för personalen. På SKR:s hemsida finns ett pm publicerat om arbetsgivares ansvar vid ett epidemi- eller pandemiutbrott.

Den nya överenskommelsen om slopad överläggningsskyldighet vid avstängning av smittade medarbetare gäller mellan SKR och Sobona, de kommunala företagens arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna inom kommun- och regionsektorn, bland andra Läkarförbundet, Vårdförbundet och Kommunal. I normala fall måste arbetsgivaren ha en överläggning med en medarbetares fackförbund innan en avstängning sker.

Vid en avstängning för att förhindra smittspridning behåller medarbetaren lön och andra förmåner enligt kollektivavtalet. Enligt överenskommelsen ska fackförbundet få information om en avstängning inom fem dagar efter beslutet. Arbetsgivaren ska ange hur lång tid medarbetaren ska vara avstängd. Facket kan då, om det anser att det finns skäl till det, begära en överläggning inom sju dagar.

Avstängningen kan avbrytas med kort varsel. Under avstängningen är medarbetaren fortfarande i tjänst och ska om möjligt arbeta på distans.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler