Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Detta gör regionerna

För att skydda riskgrupper och minska smittspridningen inom vården har många regioner infört besöksförbud på sjukhusens vårdavdelningar eller stängt vårdcentralernas drop-in-mottagningar. Följ utvecklingen här.

Annons:

Blekingesjukhuset i Karlskrona var bland de första sjukhusen att införa ett generellt besöksförbud till följd av det nya coronaviruset. Allt fler regionen samma väg. Bara målsmän till minderåriga eller anhöriga till patienter som vårdas i livets slutskede får komma, under förutsättning att de är helt friska.

I Region Stockholm är en av de som inte har infört något definitivt besöksförbud, däremot rekommenderas alla sjukhus och geriatriska vårdinrättningar att minska antalet besökare.

På vissa håll, bland annat i Region Örebro län och Region Skåne stängs också vårdcentralernas drop-in-mottagningar för att minska smittspridningen.

Medan samtliga regioner uppmanar anställda att vara hemma vid minsta symtom på luftvägsinfektion så har andra, till exempel region Värmland, beslutat att ingen som besökt ett riskområde för nya coronaviruset får komma till arbetet inom 14 dagar, även om de känner sig friska.

Följ utvecklingen vad som händer i regionerna i Dagens Medicins grafik. Tipsa oss gärna om förändringar.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler