Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Getty Images (montage)

EU-kommissionen vill skjuta upp förordning om medicinteknik

Starten för den nya medicintekniska förordningen MDR bör att skjutas upp ett år, till maj 2021, enligt ett förslag från EU-kommissionen.

Annons:

Det var nyhetstjänsten Digital Hälsa som var först med att berätta om kommissionens planer. Enligt nuvarande tidsplan ska MDR börja tillämpas den 26 maj i år. Den innebär ökade krav på leverantörer av medicintekniska produkter och medicinsk programvara, vilket även Dagens Medicin har rapporterat om

– Vi arbetar hårt för att kunna presentera förslag i början av april. Det är vår förhoppning att parlament och regeringar omgående kommer att anta förslaget om att skjuta upp införandet av MDR, sa Stefan de Keersmaecker, presstalesman vid EU-kommissionen i en webbsänd presskonferens, enligt Digital Hälsa.

EU-kommissionens initiativ är tänkt att underlätta för myndigheter och medicinteknisk industri i EU:s medlemsländer att fokusera på hanteringen av den pågående coronavirus-pandemin. Både myndigheter och företag var, innan pandemin utbröt, hårt pressade att hinna med förberedelserna för MDR till den 26 maj i år.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler