Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ytterligare ett självtest förbjuds

Läkmedelsverket förbjuder ytterligare ett självtest för covid-19.

Annons:

Testet, som har marknadsförts via Göteborgsbaserade Lifelab, bedöms inte uppfylla kraven i det medicintekniska regelverket. I ett pressmeddelandee skriver Läkemedelsverket att självtesterna förbjuds när försäljare och tillverkare inte har kunnat visa tillräcklig dokumentation för att visa produkternas säkerhet och prestanda.

Både Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten avråder generellt från användning av självtester för covid-19, eftersom informationen om dess exakthet och känslighet för att diagnostisera covid-19-infektion är begränsad.

Läkemedelsverket har tidigare förbjudit två produkter som såldes av företagen ZandCell AB respektive Dental Clinic Sweden.

Kommentarer