Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Adam Wrafter/Bildbyrån

Åklagare utreder bristande skydd efter sjuksköterskas död

En förundersökning har påbörjats om misstänkt arbetsmiljöbrott vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Frågan är om en sjuksköterska blivit smittad på grund av att tillräcklig skyddsutrustning saknades.

Annons:

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten gäller ärendet en sjuksköterska i 40-årsåldern som i förra veckan avled efter att hen arbetat med covid-smittade patienter. Några dagar efter sjuksköterskans död ska ett skyddsombud vid sjukhuset kommit in med en anmälan om att tillräcklig skyddsutrustning saknades och att det gjorts avsteg från Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Jag har gett polisen direktiv att bland annat hålla inledande förhör och begära in skriftlig dokumentation. Det finns ingen misstänkt person, vi ska nu ta reda på vad som hänt, säger kammaråklagare Jennie Nordin på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Kommentarer