Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Att befinna sig i en verksamhet med lång historia är båda bra och utmanande, menar Olivia Wigzell. Här vid ett porträtt av Urban Hjärne som bland annat var livmedikus hos Karl XI och grundade ett läkemedelslaboratorium under 1600-talet. Johan Henrik Scheffel heter konstnären.

Att befinna sig i en verksamhet med lång historia är båda bra och utmanande, menar Olivia Wigzell. Här vid ett porträtt av Urban Hjärne som bland annat var livmedikus hos Karl XI och grundade ett läkemedelslaboratorium under 1600-talet. Johan Henrik Scheffel heter konstnären. Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

”Det går inte att gå tillbaka till det som var innan”

Plötsligt fanns det inga hinder för samarbetet mellan regionerna och Socialstyrelsen. För generaldirektören Olivia Wigzell har pandemin lett till större och mer påtaglig makt. Och hon behåller gärna myndighetens tydligare roll i centrum för den nationella samordningen.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »