Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Semesterresor i Sverige blir tillåtna igen. Samtidigt ska Socialstyrelsen stötta regionerna.

Semesterresor i Sverige blir tillåtna igen. Samtidigt ska Socialstyrelsen stötta regionerna. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Socialstyrelsen ska stärka regionernas sjukvård

Regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag att stödja samordningen av regionernas hälso- och sjukvårdsresurser under sommaren. Samtidigt tillåts inrikes resor igen.

Annons:

Förbudet mot längre inrikes resor hävs från och med den 13 juni för den som är symtomfri. För att underlätta för vården i regioner med populära turistmål får Socialstyrelsen i uppdrag att stödja samordningen av hälso- och sjukvårdsresurser och koordinera om så krävs.

– Det är angeläget att säkerställa att det finns en tillräcklig kapacitet att transportera patienter mellan regioner samt kapacitet att bemöta ett utökat vårdbehov på vissa platser i landet, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Om Socialstyrelsen gör bedömningen att behovet finns ska "relevanta nationella lägesbilder av tillgänglig hälso- och sjukvårdskapacitet" skapas och förmedlas till regionerna.

Uppdraget ska genomföras i nära samverkan med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och gäller som längst till den 15 september.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler