Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Lars Loftäng, avdelningschef Koncerninköp, Västra Götalandsregionen.

Lars Loftäng, avdelningschef Koncerninköp, Västra Götalandsregionen. Bild: Thomas Schulz Rohm

VGR bryter med IT-leverantör

Efter att Region Skåne i veckan lämnat in en polisanmälan angående en upphandling av ett it-system bryter nu även Västra Götalandsregionen sitt avtal med it-levernatören i fråga. Avtalet grundar sig i samma upphandling, som Region Skåne genomfört med fullmakt från Västra Götalandsregionen.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat att regiondirektören i Skåne tillsatte en extern granskning om upphandlingen i fråga redan i januari. När revisionen presenterades stod det klart att det kan finnas misstanke om brott, vilket resulterade i en polisanmälan från Region Skånes sida

Region Skåne skötte upphandlingen även för Västra Götalandsregionens räkning. När Västra Götalandsregionen nu tagit del av revisionen bryter de avtalet med it-leverantörern. Detta enligt ett pressmeddelande från regionen. 

Västra Götalandsregionen skriver att de har känt till misstankarna om oegentligheter men valt att avvakta med att agera tills utredningen blev färdig. 

 Då utredningen visar att det finns skarpa misstankar om oegentligheter runt upphandlingen, står det klart att det inte finns någon annan utväg än att avbryta avtalet med leverantören, säger Lars Loftäng, avdelningschef Koncerninköp.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler