Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Getty images

Cambio sluter avtal med ytterligare fyra regioner

Avtalet innebär att samtliga nio regioner inom Sussa samverkan nu har tecknat avtal med aktören om ett nytt digitalt vårdinformationsstöd.

Annons:

I juni 2019 tecknade Sussa-regionerna Blekinge, Sörmland, Västerbotten, Västernorrland och Örebro län avtal om att upphandla Framtidens vårdinformationsstöd, FVIS. Nu har även regionerna Halland, Norrbotten, Dalarna och Gävleborg, som då valde att gå med som optionsregioner, tecknat egna avtal med bolaget.

Totalt står de nio regionerna för en fjärdedel av Sveriges befolkning.

– Vi i de fem första avtalsregionerna har arbetat i ett år tillsammans med Cambio för att tillsammans utforma ett modernt och heltäckande vårdinformationsstöd. Optionsregionerna har varit delaktiga i det förberedande gemensamma arbetet och tar nu ytterligare ett steg. Vi säger varmt välkomna in i arbetet tillsammans med Cambio och med den gemensamma grundkonfigurationen, säger Per Johansson, ordförande Sussa samverkan, i ett pressmeddelande.

Företaget Cambio Healthcare Systems levererar sedan tidigare journalsystemet Cosmic till flera regioner.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler