Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Antalet avlidna över 70 år är väsentligt högre i Sverige jämfört med de nordiska grannländerna men jämförs i stället andelen avlidna i olika åldersgrupper blir skillnaderna små, enligt SKR:s Emma Spak.

Antalet avlidna över 70 år är väsentligt högre i Sverige jämfört med de nordiska grannländerna men jämförs i stället andelen avlidna i olika åldersgrupper blir skillnaderna små, enligt SKR:s Emma Spak. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyråm

Liten skillnad i andelen avlidna över 70 år i Norden

Äldre i Sverige är i relation till befolkningen i övrigt inte mer drabbade av det nya coronaviruset än äldre i övriga Norden. Den avgörande skillnaden är det totala antalet smittade och avlidna i Sverige, skriver SKR i ny rapport.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »