Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sammanlagt har nu 81 012 personer bekräftats smittade av covid-19 i Sverige.

Sammanlagt har nu 81 012 personer bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. Bild: Maxim Thoré/Bildbyrån

Ett nytt dödsfall i covid-19

WHO varnar för att hoppas för mycket på ett vaccin mot det nya coronaviruset. Samtidigt rapporterar Folkhälsomyndigheten att ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit i Sverige sedan i fredags.

Annons:

Totalt 5 744 smittade personer har avlidit i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. 81 012 personer bekräftats smittade av covid-19 i landet.

WHO meddelade på måndagen att världshälsoorganisationen har slutfört sitt uppdrag med att lägga grunden för en utredning om coronavirusets uppkomst i Kina.

– Epidemiologiska studier kommer att starta i Wuhan för att identifiera den möjliga infektionskällan för de tidiga fallen, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en digital presskonferens.

Organisationen varnade också för att hoppas för mycket på ett vaccin mot viruset som har smittat miljontals människor världen över.

– Vi hoppas alla på effektiva vaccin som kan hindra folk från att smitta. Men det finns ingen "silverkula" just nu och det kommer kanske aldrig att finnas, sade Ghebreyesus.

I stället uppmanar WHO regeringar och medborgare att fokusera på det man vet hindrar smittspridning som testning, smittspårning, hålla avstånd och bära munskydd.

Relaterat material
Studie av tocilizumab mot covid-19 nådde inte målen
Richard Bergström: Fler vaccinavtal på gång

Kommentarer