Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Både i pressmeddelande och i Facebookinlägg berättar Enzymatica om de positiva fynden i studien utan att ta upp begränsningar i hur de ska tolkas. Coldzyme är den tredje största förkylningsprodukten på de svenska apoteken och har ökat försäljningen markant under pandemin.

Både i pressmeddelande och i Facebookinlägg berättar Enzymatica om de positiva fynden i studien utan att ta upp begränsningar i hur de ska tolkas. Coldzyme är den tredje största förkylningsprodukten på de svenska apoteken och har ökat försäljningen markant under pandemin. Bild: Dagens Medicin

Företag överdriver påståenden om förkylningssprej

När det svenska bolaget Enzymatica till slut redovisat mer data om en placebokontrollerad prövning med förkylningssprejen Coldzyme nämns inte flera omständigheter som drar ner det vetenskapliga värdet av de påstått positiva resultaten. Det visar Dagens Medicins granskning.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »