Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Redan innan pandemin var det brist på iva-sköterskor. ”Så har det varit i stora delar av Sverige. När pandemin kom uppstod en psykologisk stress hos alla chefer, över hur tusan detta skulle lösas”, säger Peter Dahm, verksamhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Redan innan pandemin var det brist på iva-sköterskor. ”Så har det varit i stora delar av Sverige. När pandemin kom uppstod en psykologisk stress hos alla chefer, över hur tusan detta skulle lösas”, säger Peter Dahm, verksamhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Bild: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Prövande tid för iva-chefer

För cheferna inom intensivvården har utmaningarna i år varit större än någonsin. Samtidigt som bemanningen hela tiden måste planeras om, ska prövade medarbetare stöttas. Utöver det ändras rutiner och riktlinjer och olika bristsituationer behövt hanteras. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »