Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Coronapatienter ska hjälpas av ny modell

Socialstyrelsen får i uppdrag av regeringen att ta fram en modell för de rehabiliteringsinsatser som ska göras av kommuner och regioner, när det gäller att upptäcka, bedöma och behandla personer som lider av långvariga komplikationer efter en covid-19-infektion.

Annons:

– Kognitiv funktionsnedsättning, långvarig smärta och posttraumatiskt stressyndrom kan troligen uppstå bland individer som drabbats av en svår covid-19-infektion. Det är viktigt att anpassa rehabiliteringen utifrån rådande kunskapsläge och nå ut med tydlig information kring detta till Sveriges regioner och kommuner, säger socialminister Lena Hallengren (S), i ett pressmeddelande.

Behovet av rehabilitering gäller framförallt de som varit inlagda inom slutenvården, men kan också komma att gälla andra covid-19-patienter.

Socialstyrelsen tilldelas en halv miljon kronor för uppdraget, som ska redovisas till socialdepartementet senast 31 oktober nästa år.

Kommentarer