Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Justitierådet Thomas Bull är ordförande i Nämnden för prövning av oredlighet i forskning. Karin Dahman-Wright är tidigare prorektor på Karolinska institutet och var under en period tillförordnad rektor.

Justitierådet Thomas Bull är ordförande i Nämnden för prövning av oredlighet i forskning. Karin Dahman-Wright är tidigare prorektor på Karolinska institutet och var under en period tillförordnad rektor. Bild: Micke Lundström, Erik Cronberg

”Man kan tycka att bedömningen är hård, absolut”

I ett unikt första beslut anser Nämnden för prövning av oredlighet i forskning, Npof, att Karolinska institutets förre prorektor Karin Dahlman-Wright varit grovt oaktsam i fyra forskningsartiklar. Beslutet var inte lätt att fatta, berättar nämndens ordförande Thomas Bull i intervju med Dagens Medicin.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »