Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Astra Zeneca återupptar vaccintester

Astra Zeneca återupptar de kliniska studierna av sitt covid-19-vaccin. Testerna stoppades den 6 september sedan en försöksperson i Storbritannien drabbats av en potentiellt oförklarlig sjukdom.

Annons:

Beskedet att de ska återupptas kommer sedan den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA givit klartecken för att fortsätta med dem, skriver det svensk-brittiska läkemedelsföretaget i ett pressmeddelande.

Astra Zeneca, som utvecklar vaccinet tillsammans med forskare vid Oxford University, skriver vidare att ytterligare medicinsk information inte kommer att avslöjas. De som övervakar testerna och deltagarna kommer att få relevant information.

Att kliniska studier tillfälligt stoppas är inte ovanligt. Det visar att man inte tar några allvarliga risker eller genvägar vid framtagandet av vaccinet, sade Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till TT tidigare i veckan.

Kommentarer