Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Professor David Erlinge har varit med om att ta fram siffror över registrerade akuta hjärtinfarkter i Sverige under pandemin. Diagrammet visar hur många patienter som fått diagnos som sjudagarsgenomsnitt under början av 2020 och motsvarande värde motsvarande period de fem tidigare åren.

Professor David Erlinge har varit med om att ta fram siffror över registrerade akuta hjärtinfarkter i Sverige under pandemin. Diagrammet visar hur många patienter som fått diagnos som sjudagarsgenomsnitt under början av 2020 och motsvarande värde motsvarande period de fem tidigare åren. Bild: Carl-Magnus Hake, Hjärt-lungfonden

Nya bud om hjärtinfarkter under pandemin

Enligt nya data har det trots allt skett en ihållande minskning av diagnostiserade hjärtinfarkter i Sverige under coronapandemin. Sedan i juni är den totala minskningen 8 procent, jämfört med snittet under samma period de fem tidigare åren.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »