Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Blogg


Ing-Britt Perssons blogg Publicerad 2017-11-10

Hur skiljer man vetenskap från trams?

Detta är opinionsmaterial. Åsikterna som förs fram här är upphovsmannens egna.

Vem hade för några år sedan hört talas om fenomenet fejk news? Tôcke dynga trodde man väl aldrig skulle dyka upp - lika ovälkommet som kvickrot och mördarsniglar i trädgården. Riskerar alternativa fakta, halv- och trekvartssanningar, fejknyheter, bolibompa & abakadabra att solka ner eller rent av dränka allt vad vetenskap heter?

Hur man skiljer vetenskap från rena rama grumlet skriver Emma Frans, doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska institutet, tidigare vid University of Oxford och vetenskapsskribent, om i boken ”Larmrapporten : att skilja vetenskap från trams”. Förstå hur fakta och påstådda fakta ska bedömas lär boken ut vare sig du är vuxen eller ren skär ungdom, dundrar Sjukhusbibliotekarien medan hon förbereder en undervisning i evidensbaserad informationssökning inom EBM – Evidence-based Medicine.

Med guiden ”Larmrapporten” i din hand har du vetenskapskoll. Dessutom den mer eller mindre välkomna julledigheten räddad för det här är rolig och inte minst välbehövlig läsning mer upplysande än landets alla tomtebloss. Köp den, läs den, ge bort den!

Kommentarer

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier