Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Blogg


Ing-Britt Perssons blogg Publicerad 2019-04-12

Hälsosamt kriminell påsk?

Detta är opinionsmaterial. Åsikterna som förs fram här är upphovsmannens egna.

Nej, kära läsare, här ska inte begås några brott i påsk utan Sjukhusbibliotekarien vill bara tipsa om en högst originell deckare. Perfekt avkoppling för alla som tänker sig tillbringa påskdagar på sofflocket.

En faiblesse för krokodiler har Sjukhusbibliotekarien alltid haft ända sedan barndomens finskor i äkta krokodil. På den tiden var syntetskor tämligen sällsynta. Därför kunde även barn äga ett par äkta krokodilloafers. Barn är barn och tappar lätt bort saker så även krokodilskorna. Spårlöst försvunna en hel sommar trots att en tidig version av Missing People finkammade stora områden. Mot hösten hittades ett par misstänkta föremål utomhus i ett dike av en förälder ganska så argsint. De nätta flickskorna hade transformerats till något som liknade småreptiler, böjda och tärda som de var efter ett omväxlande liv i regn och sol under många sommarveckor. Därefter blev det inga fler krokodilskor.

Vi förspiller inte mer tid i krokodilnostalgi utan drar nu direkt till krokodilträsken i Australien via recensionen från Bokus:

”SEX MINUTER, det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom. Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv, Ted Conkaffey.”

Mor till denna komplexa deckare, ”Crimson Lake” som utkom på svenska 2018, är den bästsäljande, prisbelönta australiska författaren Candice Fox.

En misstänkt pedofil och en dömd mördare bildar ett team för att lösa ett försvinnande – bra osannolikt, eller hur? Men bra spännande!

Kommentarer

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

Nominera till Athenapriset 2020!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier