Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Blogg


Ing-Britt Perssons blogg Publicerad 2019-08-16

Äntligen slut på semestern!

Detta är opinionsmaterial. Åsikterna som förs fram här är upphovsmannens egna.

Som barn hade jag en liten potta i mitt ljusblå-aprikos dockskåp med vita knutar. Arkitekten hette Pappa och han utlovade även riktigt glas i fönstren. Livet såg med andra ord ljust ut. Pottan var vit med dekor i guld. Utanpå stod det ”Strax litet gladare”.

Vad var nu så roligt med det? Förargades barnet när de vuxna log och ibland skrattade åt guldskriften.

När sommarsemestern är över erinrar sig det vuxna barnet just ”Strax litet gladare” skrivet i guld. Precis så kan det kännas att äntligen få återgå i arbete efter veckor av hemester. Förvisso fint med sex lediga veckor, men just därför härligt befriande att få tillbaka jobbet och rutinerna. Triumferande märka att man inte glömt ett enda lösenord. Med ett jubelrop slita upp alla databaserna och se om där skett något nytt. Sortera mejlen och besvara förfrågningar. Läsa ikapp sig på alla nummer av Läkartidningen. Kasta sig över litteraturlistor för att se om det blir någon ny kurslitteratur på läkarprogrammet detta läsår. Om inte, gå igenom samtlig gammal kurslitteratur, försiktigt operera ut allt ankommet och istället sätta dit nya friska exemplar.

”Vad går du på?” frågade en kollega förbluffat när en viss sjukhusbibliotekarie tedde sig alltför opassande uppåt redan på 1990-talet. ”Inget alls!” svarade den angripna, men glädjen dalade förstås något. Aldrig numera för med åren har man ingen tid att slösa på surmulenhet. Det ni, alla småkillar & småtjejer under 50 år!

Kära läsare, dagens roliga härifrån Region Jämtland Härjedalen har varit att få hjälpa undersköterskor – som ska börja studera till sjuksköterskor – att hitta kurslitteratur. Öppna proxive gränssnittet på medicinska bibliotekets hemsida och med ett klick låsa upp tillgång till hundratals e-tidskrifter för kunder som kanske vill sitta i fjällstugan, käka hjortron och göra surströmmingsklämma på fjolårsströmming samtidigt som de informerar sig kring senaste forskningen. Gluttar i Lancet, BMJ, NEJM och diverse annat med muskler.

Kan vi enas om att det är väldigt roligt att börja arbeta? Tycker man inte det, ska man byta jobb, börja studera igen, gå i pension eller på annat sätt ändra om sitt liv. Aldrig för ett ögonblick glömma att detta är föreställningen och inte genrepet. Inte gå och gnälla för då riskerar man att bli som en fisk som dränerats allt kött på skelettet. Och därefter doppats i ättiksprit!

Kommentarer

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier