Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Specialistläkare i Kirurgi, Göteborg

Publicerad 2017-02-17 14:52
Sista ansökningsdatum: 2017-03-07

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.
Beskrivning

Sahlgrenska universitetssjukhuset utgörs av Sahlgrenska, Mölndal samt Östra sjukhuset. Det är VG-regionens största sjukhus. Kirurgi finns både på Östra och Sahlgrenska sjukhuset. På Sahlgrenska tar man hand om avancerad övre gastrointestinal kirurgi, komplikationer till överviktskirurgi, endokrin-kirurgi, kärl-kirurgi, bröstkirurgi, trauma och akut-kirurgi. Östra sjukhuset har specialiserat sig på överviktskirurgi o gallvägssjukdomar, kolorektal cancer o IBD samt bukväggs-kirurgi och akut kirurgi.

Vi har tre sektioner och fyra vårdavdelningar. Akutvårdsteamet tar hand om alla oplanerade inläggningar och vanligare akutkirurgiska operationer. Den planerade operativa verksamheten är inriktad på bukväggskirurgi (bråck). Vidare har akutvårdsteamet ett regionalt ansvar i omhändertagandet av patienter med nekrotiserande mjukdelsinfektioner där vi står för den operativa delen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du arbetar tillsammans med kollegor med varierande erfarenhet. Tillsammans för patienten och med patienten skapar vi och ni värde för patienten. Ena veckan arbetar du på avdelningen med 18 akutinlagda patienter tillsammans med läkare under utbildning (AT, ST samt underläkare), andra veckan sköter du akuta operationer på akutoperationssalen samt konsulter och tredje veckan utför du planerade operationer, bukväggskirurgi och har sedvanlig mottagning. Arbetet innebär mycket kirurgi, aktivt utbildningsansvar och stark team-känsla kring patienten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med svensk yrkeslegitimation från socialstyrelsen som specialistläkare inom Kirurgi. Du ska ha en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt kommunicera. Goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift är ett krav. Du ska ha kirurgisk vana (framförallt akut-kirurgi samt bråck-kirurgi) samt vana från mottagningsarbete.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att erbjuda patienter och deras anhöriga patientfokus, trygghet, personlig omtanke och sakkunskap. Som din medarbetare förväntar vi oss engagemang, respektfullhet, kompetens och att vi kan utvecklas varje dag genom erfarenhetsutbyte, fortbildning och ett nära samarbete med universitet.

Villkor/Förmåner

Arbetstiden är förlagd till dagtid under måndag – fredag samt jourtid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/953
Kontakt
Sektionschef, Anders Rosemar, 031-343 68 39 eller 070-082 49 56
Verksamhetschef, Christina Svärd, 031-343 44 35 eller 072-734 06 40
Facklig företrädare
SACO, Per Björklund, 031-343 42 63 eller 070-918 54 26

Sista ansökningsdag 2017-03-07

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Kirurgiska specialiteter

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-03-07

 • Publiceringsdatum

  2017-02-17

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier