Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Sektionschef/ST-läkarchef, Göteborg

Publicerad 2017-04-19 15:07
Sista ansökningsdatum: 2017-05-09

Vår verksamhet

Inom AnOpIVA (område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU) bedrivs en framgångsrik och högkvalitativ utbildning av blivande anestesiologer. Vi är ackrediterade som Center of Excellence av European Society of Anaesthesiology och har utmärkta poäng vid upprepade SPUR-inspektioner.

Vi är tillsammans 300 medarbetare som ger intensivvårds-, operations- och anestesiservice till framförallt vuxensjukvården. Verksamhetsområdet består av fyra sektioner: IVA/Postop, Smärtcentrum, Operation 1 och 2 samt tryckkammare.

Några av våra särskilda profilområden är anestesi och intensivvård inom obstetrik, kolorektal kirurgi, hyperbarmedicin/tryckkammarverksamhet samt smärta. Inom 10 år kommer ny IVA, tryckkammare och operationsavdelning att stå färdiga.

Forskning och undervisning är mycket viktiga delar av verksamheten och vi söker nu en sektionschef/ST-läkarchef som ska ansvara för att leda arbetet för våra ST-läkare under deras utbildning.

Mer om verksamheten

På IVA finns åtta platser och årligen intensivvårdas cirka 800 patienter. På de två operationsavdelningar som finns inom verksamheten genomförs cirka 8000 operationer varje år och tryckkammaren utför cirka 1500 behandlingar på årsbasis.

Arbetet som sektionschef/ST-läkarchef

I din roll som sektionschef/ST-läkarchef säkerställer vi att du kan kombinera ett fortsatt kliniskt arbete med uppdraget som chef, där du är närmsta chef för verksamhetens cirka 15 ST-läkare. Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet och är vid behov tillförordnad verksamhetschef.

Som en viktig del i klinikens ledning förväntas du ta ansvar för och driva utvecklingen av specialistutbildningen, men också bidra till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Du har ett direkt ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar och ansvarar för att bedöma och identifiera kompetens och kunnande hos framtida specialister samt att besluta om tillsättningar av nya ST-läkare.

Vem söker vi?

Du är läkare med specialistkompetens i anestesi- och intensivvård och det är meriterande om du har erfarenhet som studierektor. Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning och tidigare erfarenhet av chefskap. Forskningsintresse/disputation och specialintresse inom något av verksamhetens profilområden är meriterande.

Du tilltalas av att driva utvecklingsarbete och har ett strategiskt perspektiv i kombination med ett tålmodigt förhållningssätt i ditt förändringsdriv. Du är lyhörd för olika aktörers förutsättningar och tar aktivt ansvar för att hitta lösningar på till synes olösliga utmaningar. Det är en stor fördel om du har ett väl uppbyggt socialt nätverk och du arbetar aktivt för god samverkan med andra.

I dialog med dina medarbetare bedömer du deras utvecklingspotential och är engagerad i arbetet med att löpande följa upp och återkoppla utbildningsplan. Du är strukturerad och effektiv och kommer att bidra med goda idéer för verksamhetens framtida utveckling.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vänligen bifoga läkarlegitimation samt bevis om specialistkompetens i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/2858


Kontakt
Verksamhetschef, Göran Sandström , 031-343 52 71
Facklig företrädare
SACO, Oleg Panfilov , 031-343 44 49

Sista ansökningsdag 2017-05-09

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Anestesi-intensivvård, Chefstjänster, ST-tjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-09

 • Publiceringsdatum

  2017-04-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nominera till Athenapriset 2017!