Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Landstinget Blekinge

Två ST-läkare till Geriatriken i Blekinge

Publicerad 2017-04-19 10:52
Sista ansökningsdatum: 2017-05-28

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Geriatriken i Blekinge består i dag av en avdelning med 20 vårdplatser. Här bedrivs ortopedisk geriatrik (ffa höftfrakturer) och allmän medicinsk akutgeriatrik. Aktuell fördelning av platser är 12 ortoped och 8 medicin.
Ortopedpatienterna går via en "fasttrack" kallad Linje 1. Detta betyder att patienterna kommer direkt till avdelning från röntgen utan att passera akutmottagning. Ortopedläkarna ansvarar för patienten tills dygnet efter operationen är gjord.

Medicinpatienterna kommer oftast till avdelningen via intagningsavdelning MOA (medicinsk observationsavdelning). Vi tar även patienter direkt från akutmottagningen och i vissa fall direkt från primärvården.
Geriatriken i Blekinge är under utveckling. I dag tillhör geriatriken medicinkliniken. Hos oss kommer du att få vara med och utveckla geriatrikens framtid utifrån behovet hos befolkningen i länet. Vårt mål är att ha slutenvårdsavdelning i både Karlskrona och Karlshamn, dessutom mottagningsverksamhet med inriktning mot exempelvis Parkinson, osteoporos, minnesmottagning och allmängeriatrik.
Vi har gott samarbete med Region Skåne och Landstinget i Kalmar vad gäller ST-randningar när det exempelvis gäller palliation.

Anställningsform
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligtö.k
Antal platser: 2


Arbetsuppgifter
Din tjänstgöring innefattar avdelningsarbete och utveckling av geriatriken i Blekinge. Vi tillhandahåller regelbunden internutbildning och ett flertal obligatoriska ST-utbildningar så som handledning, ledarskap och forskningskurs inom Landstinget Blekinge.

På avdelningen arbetar vi i team med olika professioner. Vi arbetar enligt PULS-konceptet: https://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Om-Skanes-universitetssjukhus/Var-verksamhetsfilosofi/Lean-healthcare/Hur-vi-jobbar-med-Lean/Slutenvard-och-vardavdelningar/Pulsmoten-for-jarnkoll-pa-flodena/

Som ST-läkare på Blekingesjukhuset i Karlshamn/Karlskrona är du en viktig del i verksamhetens utveckling. Du kommer att inneha en pedagogisk roll till våra AT-läkare som handledare och mentor. Som ST-läkare hos oss får du mycket god handledning av erfarna kollegor och du har stora möjligheter att själv vara med och utforma din plan och utveckla specialintressen. Det finns ett gemensamt ST-kontrakt gällande exempelvis kurser, instudering och litteratur.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket både när det gäller tal och skrift.
Är du specialist inom invärtes medicin eller allmänläkare så kan du tillgodoräkna dig delar av tjänstgöringen i ST tjänsten vilket leder till en förkortning av tiden på ST-blocket.

Upplysningar
Göran Åström
Verksamhetschef
0455-737720
Christina Stenberg
ÖL Geriatrik
0455-73 56 41
Malgorzata Jackowiak
Läkarförbundet
0455-73 10 00


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-05-28.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Geriatrik, ST-tjänster

 • Arbetsgivare

  Landstinget Blekinge

 • Stad

  Karlskrona, Karlshamn

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-28

 • Publiceringsdatum

  2017-04-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nominera till Athenapriset 2017!