Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Kronoberg

Verksamhetschef till röntgenverksamheten vid Ljungby och Växjö lasarett

Publicerad 2017-04-19 11:01
Sista ansökningsdatum: 2017-05-14

Medicinskt servicecentrum är ett av hälso- och sjukvårdens sju centrum. Här arbetar många yrkesgrupper med analyser och undersökningar för att bidra till diagnos och behandling i vården. I centrumet ingår klinisk mikrobiologi, klinisk kemi och transfusionsmedicin samt klinisk patologi och cytologi. Dessutom ingår vårdhygien och medicinsk fysik och teknik samt bild- och funktionsmedicin. Den senare kommer nu att delas upp till två verksamheter; klinisk fysiologi respektive röntgen.

Vi söker nu en ny verksamhetschef till röntgen.

Röntgenverksamhet bedrivs på länets båda lasarett, i Växjö och Ljungby. Verksamheten har 125 medarbetare, omsätter ca 140 Mkr och utför ca 130 000 undersökningar per år inkl. mammografi. Vi utför de flesta förekommande röntgenundersökningar så som konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, magnetkameraundersökning, angiografi, mammografi, nuklearmedicin och PET-CT. Verksamheten bedrivs mestadels på dagtid med jour- och beredskaps- verksamhet på kvällar, nätter och helger. Under hösten 2016 införde vi ett nytt röntgeninformationssystem, som fortfarande håller på att anpassas efter våra arbetssätt. Det pågår stora satsningar på strålbehandling, nukleärmedicin, röntgen och MR. Detta resulterar bl.a. i ut- och ombyggnationer, nyinvesteringar samt införandet av ny teknik och nya metoder.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du det övergripande strategiska ansvaret för att leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål, såväl kortsiktiga som långsiktiga. Tillsammans med dina underställda avdelningschefer driver och följer du kontinuerligt upp verksamheten för hög tillgänglighet, kvalitet och effektivitet. Du fördelar och organiserar uppdrag och resurser och tar ansvar för att leda verksamheten i linje med övrig organisation. Vi förväntar oss att du delar vår värdegrund om respekt för människan, ser till invånarnas bästa och att samspelet mellan medarbetarnas resurser och teknikens kapacitet är avgörande för verksamhetens resultat.

Uppdraget som verksamhetschef innebär att ha ett funktionellt, ekonomiskt, personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. Du förväntas ha en aktiv roll i medicinskt servicecentrums ledningsgrupp och är direkt underställd centrumchefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen och gedigen erfarenhet av chef- och ledarskap, gärna inom Hälso och sjukvården. Erfarenhet från uppdrag av liknande karaktär är värdefullt liksom erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, men inte nödvändigt. Du har ledaregenskaper som präglas av god förmåga att motivera chefer och medarbetare och skapa ett gott arbetsklimat. Som ledare är du tydlig, strategisk och strukturerad och kan fatta välgrundade och modiga beslut. Du är en förebild och visar tillit till dina chefer och medarbetare. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Anställning och information
Tjänsten som verksamhetschef innebär ett tidsbegränsat chefsuppdrag på fyra år, med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Tillträde
Den 1 oktober 2017, eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 14 maj 2017 via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12062). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, tel. 0470-70 27 35.

FöretagRegion Kronoberg

TjänstVerksamhetschef Röntgen

Företagets hemsidawww.regionkronoberg.se

PlaceringLjungby / Växjö

ReferensnummerSE-12062

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Kronoberg

 • Stad

  Ljungby, Växjö

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-14

 • Publiceringsdatum

  2017-04-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nominera till Athenapriset 2017!