Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Verksamhetschef till Gothia Forum, Göteborg

Publicerad 2017-04-19 14:48
Sista ansökningsdatum: 2017-05-09

Om Gothia Forum

Gothia Forum är en samverkansfunktion organiserad inom Västra Götalandsregionen, placerad vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, med uppgift att stödja en utveckling inom klinisk forskning där sjukvården, universitet och högskolor samt forskningsindustrin samarbetar med visionen att göra Västra Götalandsregionen till den mest attraktiva regionen för högkvalitativ klinisk forskning i Europa. Verksamheten har utvecklats starkt under den senaste perioden och utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens och Sahlgrenska Universitetssjukhusets satsning inom Life science-området. Organisationen rymmer fem olika enheter för projektstöd, klinisk prövning inom sluten- och öppenvård för vuxna och barn liksom stödfunktioner för juridik, kommunikation och kvalitetsutveckling. Verksamheten är under utveckling och kommer att växa i storlek och funktionalitet.

Gothia Forum har även funktion som regional nod i Västra sjukvårdsregionen inom ramen för nationell samordning av kliniska studier. Gothia Forum är vidare en central del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets FoUUI-organisation. Då nuvarande verksamhetschef för Gothia Forum avslutat sin tjänst söker vi en ny verksamhetschef med ansvar för organisationens fortsatta utveckling och drift.

Uppdraget som verksamhetschef

Verksamhetschefen för Gothia Forum rapporterar till FoUUI-direktören vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ingår i ledningsgruppen för FoUUI-organisationen vid sjukhuset. I denna funktion ingår arbetsuppgifter av övergripande natur inom FoUUI-organisationen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset såsom samverkan med Sahlgrenska akademin, att representera FoUUI-organisationen i olika fora med mera i överenskommelse med FoUUI-direktören.

Chefskapet innefattar ett verksamhetschefsansvar för sammantaget ett 60-tal medarbetare varav ett direkt chefsansvar för fem underchefer (enhetschefer). Verksamhetschefen har övergripande medicinskt ansvar för de patienter som deltar i studier inom organisationen liksom för utveckling, budget, ledning och resursplanering för verksamheten.

Till följd av organisationens regionala uppdrag rapporterar verksamhetschefen även till FoU-chefen inom Hälso- och sjukvårdsavdelningen i Västra Götalandsregionen samt till FoU-chefen vid koncernstab regional utveckling och i uppdraget ingår även deltagande i det regionala FoU-rådet i Västra Götalandsregionen tillsammans med övriga FoU-chefer. Verksamheten vid Gothia Forum leds med stöd av en partsammansatt Advisory board. I samverkan med övriga enheter inom Västra Götalandsregionen (VGR) ska verksamhetschefen verka för att visionen för Gothia Forum uppnås samt bidra till utvecklingen av klinisk forskning inom VGR. I uppdraget ingår att utveckla och förstärka samarbete med andra enheter inom regionen och andra organisationer inom Life Science området.

Uppdraget kan komma att kombineras med ett föreståndarskap för den delen av Gothia Forums verksamhet som utgör den regionala noden inom ramen för den nationella samordningen av kliniska studier. Uppdraget som verksamhetschef för Gothia Forum kan vidare komma att kombineras med ett mer övergripande uppdrag som FoU-chef inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets FoUUI-organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom sjukvårdsområdet och har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag inom forskningsorganisation. Du skall ha gedigen erfarenhet från arbete med klinisk forskning och kliniska prövningar. Du bör ha god samarbetsförmåga och uppskatta att arbeta i en serviceorganisation. Du bör behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift. Vi värdesätter att du är en kommunikativ chef med tydlig integritet och med en god administrativ och strategisk förmåga. Ledaregenskaper och akademisk meritering värderas högt.

Villkor

Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillämpar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/2876


Kontakt
FoUUI-direktör, Lars Grip, 070-525 29 04, lars.grip@vgregion.se
Facklig företrädare
Vision, Eva Rudén, 070-082 22 78
Vårdförbundet, Carina Rautalin, 072-717 12 46
Kommunal, Karin Andersson 070-392 88 63, och SACO, Reza Asadian 031-342 45 28

Sista ansökningsdag 2017-05-09

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-09

 • Publiceringsdatum

  2017-04-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nominera till Athenapriset 2017!