Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens Läns Landsting

Enhetschef, Registercentrum Norr, FoU-staben, Umeå

Publicerad 2017-05-18 13:40
Sista ansökningsdatum: 2017-06-04

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad?

Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.
Vill söker dig som vill leda Registercentrum Norr i ett dynamiskt skede av förändring av hela den svenska organisationen för kvalitetsregister och registercentra.Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Med start redan hösten 2017 går vi succesivt över till ett nytt arbetssätt och en ny organisation där kvalitetsregister och registercentra kommer att vara integrerat i ett nytt nationellt och regionalt system för kunskapsstyrning.
Registercentrum Norr drivs sedan 2012 inom Västerbottens läns landsting. Vi har både ett nationellt och ett regionalt uppdrag. Det nationella uppdraget är att vara kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister genom att tillhandahålla IT-stöd (registerplattform), utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning. I det regionala uppdraget ger vi kompetensmässigt stöd till landsting/regioner som ansvarig myndighet för kvalitetsregister, för användning av registerinformation för planering, uppföljning, analys och kvalitetssäkring/utveckling av verksamheten samt inom klinisk forskning.

Registercentrum Norr är en verksamhet som präglas av samarbete med många parter både nationellt och regionalt/lokalt. T.ex. samarbetar vi inom forskningen med Forum Norr/Kliniska studier Sverige. Klinisk registerbaserad forskning kan även omfatta studier som inkluderar biobank. I de frågorna sker samarbetet med Biobanken Norr och Enheten för Biobanksforskning. Registercentrum Norr är genom avtal affilierad till Medicinska fakulteten vid Umeå Universitet. För användning av registerdata för verksamhetsutveckling samarbetar vi med landstingens experter på förbättringskunskap, framför allt vid Memeologen inom Västerbottens Läns Landsting.

Registercentrum Norr har kompetens inom IT, registerkonstruktion, statistik, tillämpning av för registerområdet relevanta lagar och regler, och användning av registerdata för planering, uppföljning, analys och kvalitetssäkring och klinisk forskning. Vid Registercentrum Norr arbetar 13 personer, t.ex. systemutvecklare, statistiker, administratör och personer med utbildning och erfarenhet från hälso- och sjukvård och forskning.
Vår chef som har varit med från start av Registercentrum Norr går i pension och måste ersättas.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett utmanande chefsarbete i en förbättringsinriktad organisation. Som chef har du det samlade ansvaret för att verksamheten bedrivs enligt uppsatta mål inklusive personal- och ekonomiansvar. Du arbetar på uppdrag av Västerbottens läns landsting men rapporterar även till ledningen för det nationella kvalitetsregistersystemet och i vissa frågor till direktionen för Norrlandstingens regionförbund.
En viktig uppgift är att följa utvecklingen inom kvalitetsregisterområdet, kunskapsstyrningen och den registerbaserade kliniska forskningen.
Landstingets chefskriterier är styrande för hur du ska utföra ditt arbete. Du har en tydlig arbetsgivarroll i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom för verksamheten relevant område. Erfarenhet som chef för liknande verksamhet är starkt meriterande, liksom kunskap och förståelse för hälso- och sjukvårdssystemet. Erfarenhet från kvalitetsregisterarbete, arbete med kunskapsstyrning och forskarutbildning är också meriterande.
Vi söker dig som är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap. Vi förväntar oss att du leder verksamheten utifrån den fastställda värdegrunden för kvalitetsregistersystemet och landstinget. Du är duktig på att entusiasmera dina medarbetare och är en god lyssnare. Samtidigt har du förmåga att sätta tydliga gränser. Du är drivande, serviceinriktad, flexibel och självklart intresserad av hälso- och sjukvårdens kvalitet, statistik och forskning. Du lockas av att leda ett multidisciplinärt team med olika yrkesbakgrunder.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Antal platser:1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 2017-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2017-06-04

Arbetsgivarens referensnummer: LK 17-11

Uppdraget som enhetschef är tidsbegränsat, vanligtvis under tre år med möjlighet till förlängning. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde. För läkare gäller tillsvidareanställning som specialistläkare/överläkare (LUS). Nivåplacering beroende på den sökandes kompetens föregås av sedvanligt tillsättningsförfarande.

Fackliga uppgiftslämnare:
För SACO: Solveig Brändström, 073-820 12 02, solveig.brandstrom@vll.se
För Vision: Lars Burström, 070-697 69 27, lars.burstrom@vll.se
För Ledarna: Peter Sjöstedt Wirén, 072-571 70 21, peter.sjostedt@vll.se
För Vårdförundet: Peter Ameln, 090-785 18 06, peter.ameln@mittvardforbund.se
För Västerbottens läns läkareförening: Cecilia Nordenson, 070-685 65 03, cecilia.nordenson@vll.se
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Upplysningar

Mikael Wiberg
FoU-direktör/professor
070-576 06 52
mikael.pj.wiberg@umu.se

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västerbottens Läns Landsting

 • Stad

  Umeå

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-06-04

 • Publiceringsdatum

  2017-05-18

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar

Nominera till Athenapriset 2017!