Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Läkarchef, Kvinnokliniken, Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Publicerad 2017-05-18 13:52
Sista ansökningsdatum: 2017-05-31

Bilden visare en medarbetare

Kvinnoklinikerna i Norrköping och Linköping ingår i Barn- och Kvinnocentrum som är en länsövergripande produktionsenhet. Verksamheten vid Kvinnokliniken i Norrköping omfattar benign slutenvårdskirurgi, dagkirurgi, gynekologisk mottagning, mödrahälsovård för östra länsdelen, elektiva kejsarsnitt för hela länet samt en förlossningsavdelning. Neonatalavdelning finns inom sjukhuset och mödrahälsovården är organiserad inom kliniken. Den gynekologiska mottagningen har cirka 13 000 läkarbesök per år och en mycket välfungerande mottagningsoperation. Vi har dessutom specialmottagningar för bland annat infertilitet, inkontinens och abort.

Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande och respekt, där omvårdnaden av patienten är i centrum. Nu söker vi dig som delar vår ambition och vill vara med och bygga upp framtidens kvinnoklinik. Är du intresserad av att arbeta i en verksamhet som expanderar och utvecklas, är du välkommen att söka tjänsten på Kvinnokliniken i Norrköping.

Arbetsbeskrivning
Vi arbetar med patientnära vård med ett tydligt teamarbete mellan olika professioner och där rätt medicinska prioriteringar ger oss förutsättningar att skapa mervärde för patienten. Utvecklingsarbete och forskning inom kvinnokliniken bedrivs kontinuerligt.

Som läkarchef får du ett spännande arbete i en verksamhet vars fokus ligger på utveckling. Här får du möjlighet att både utveckla dina kompetenser inom ledarskap, men även bidra till verksamhetens utveckling och förbättring. Du som läkarchef kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och vara direkt underställd verksamhetschefen. I ett nära samarbete med de specialister/överläkare, som fungerar som medicinskt ledningsansvariga på kliniken, omsätter ni övergripande mål i det dagliga arbetet tillsammans med medarbetarna. Du bidrar även till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande. Arbetet som läkarchef innebär ett ansvar över budget, arbetsmiljö och medarbetare. På ett övergripande plan innebär medarbetaransvaret att du som läkarchef ser till att medarbetarnas resurser utnyttjas på bästa sätt och att individens och verksamhetens mål går att förena.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är överläkare alternativt specialistläkare inom gynekologi eller obstetrik och har ett intresse för ledarskap. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Har du erfarenhet av chefs- och ledarskap ser vi det som positivt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som delar vår ambition att ständigt bli bättre, tillsammans, för kvinnans bästa hälsa genom livet. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har ett intresse för ledarskap och att du har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du organiserar ditt arbete på ett sätt som skapar struktur i verksamheten. I ditt ledarskap kommunicerar du på ett tydligt sätt och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Kvinnoklinikens framgång är teamarbete och därför är det viktigt att du samarbetar bra med andra. Du är lyhörd och är uppmärksam på andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Du agerar lugnt, stabilt och kontrollerat i stressiga situationer. Liksom kvinnoklinikens befintliga personal har du ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där vården av patienten står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med tillträde och omfattning enligt överenskommelse. Din grundtjänst blir inom din specialitet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef, Patrik Karlsson, 010-104 20 86, Patrik.N.Karlsson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Läkarföreningen är Bengt Ekermo, 010-103 32 72, Bengt.Ekermo@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 maj 2017. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta IT-akuten, 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Obstetrik och gynekologi, Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Norrköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-05-31

 • Publiceringsdatum

  2017-05-18

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar

Nominera till Athenapriset 2017!