Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Västmanland

Smittskyddsläkare/hygienläkare till Enheten för smittskydd och vårdhygien, Västmanland

Publicerad 2017-07-03 11:28
Sista ansökningsdatum: 2017-08-14

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny biträdande smittskyddsläkare/hygienläkare som ersättare för en kollega som kommer att gå i pension. Du deltar både i det långsiktiga utvecklingsarbetet och i de löpande ärendena. Prevention och övervakning av smittsamma sjukdomar, smittspårning, utredningsarbete, utbrottsbekämpning, insatser för en klok användning av antibiotika och mot antibiotikaresistens är alla viktiga funktioner i detta arbete, liksom utbildning och information. Du får ta ansvar för vissa områden och driva dessa. Du ersätter smittskyddsläkaren vid dennes frånvaro.

Tjänsten innebär täta kontakter med det mikrobiologiska laboratoriet, infektionskliniken, övrig sjukhusvård och primärvård men även med kommunal vård och omsorg, regionala och nationella myndigheter samt allmänhet och media.

Om arbetsplatsen

Enheten för smittskydd och vårdhygien utgör en gemensam länsövergripande enhet som består av tio medarbetare. Enheten arbetar för att förebygga och minska smittspridning av smittsamma sjukdomar enligt smittskyddslagen. Detta sker genom epidemiologisk övervakning, förebyggande arbete, smittspårning, information och utbildning. Insatser riktas bland annat till regiondriven vård, kommunal vård och omsorg, förskolor, skolor samt allmänhet och media.

Inom enheten arbetar en smittskyddsläkare, en biträdande smittskyddsläkare/hygienläkare, två smittskyddssjuksköterskor, fyra hygiensjuksköterskor, en smittskyddsassistent och en utvecklare för sexuell hälsa/STI.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi. Du har en flerårig erfarenhet inom det medicinska specialistområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom smittskydd och/eller vårdhygien samt att du har erfarenhet av forskning och undervisning. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, goda kunskaper i engelska och en god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Vi ser att du har goda datakunskaper och behärskar Officeprogrammen. Körkort B fordras för tjänsten.

Du är som person initiativtagande och uppnår resultat, du tar ansvar för dina uppgifter och driver självgående dina processer. Vi ser att du kommunicerar på ett välformulerat och tydligt sätt såväl i enskilda möten som i stora grupper. Det är av vikt att du kan strukturera ditt arbete samt prioritera och anpassa dig efter tidsramar på ett effektivt sätt. Självklart samarbetar du väl med andra, skapar kontakter och underhåller relationer.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och flexibilitet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 100 %.

Välkommen med din ansökan senast 14 augusti.

Kontaktpersoner

Jan Smedjegård
Rekryterande chef/Smittskyddsöverläkare
021-17 51 21

Andreas Ranhem
Fackl repr, Läkarföreningen
021-173000 (vx)

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Infektionssjukdomar

 • Arbetsgivare

  Region Västmanland

 • Stad

  Hela Västmanland

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-08-14

 • Publiceringsdatum

  2017-07-03

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar

Nominera till Athenapriset 2017!