Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens Läns Landsting

Specialistläkare till Smärtrehabiliteringen i Umeå

Publicerad 2017-09-07 11:10
Sista ansökningsdatum: 2017-09-30

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd. 

Smärtrehabilitering på Norrlands universitets sjukhus i Umeå är en länsövergripande verksamhet som består av tre enheter; Smärtmottagning, Rehabiliteringsmottagning och Rehabiliteringsprogram. Verksamheten är inriktad mot bedömning och rehabilitering av långvariga smärttillstånd. Arbetssättet är multidisciplinärt och teambaserat och vi arbetar efter ett bio-psyko-socialt synsätt. Vi är ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). 

Smärtrehabiliteringen ingår i Neuro-Huvud-Hals centrum tillsammans med Neurorehabilitering, Stroke, Neurologi, Neurofysiologi, Neurokirurgi, Öron-Näsa-Hals och Käkkirurgi. Totalt är vi 630 medarbetare. 

Västerbotten läns Landstinget ansvarar för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd. Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. 


Arbetsbeskrivning

Som läkare på smärtrehabilitering/smärtmottagningen arbetar du i nära samarbete med övriga medlemmar i det multidisciplinära teamet och genomför bedömning och rehabilitering av vuxna patienter med långvarig smärtproblematik. Utöver patientarbete ingår andra arbetsuppgifter som patientundervisning, handledning av ST-läkare samt utveckling av samarbete med externa aktörer och landstingen i norr. All verksamhet är förlagd dagtid och ingen jour/beredskapstid ingår i tjänsten. 
Omhändertagandet av patienter med långvarig smärtproblematik i Västerbotten är under förändring och det planeras för en mer sammanhållen vård, du kommer att få möjlighet att delta i den förändringen. 

Vi kan erbjuda dig en stimulerande och trevlig arbetsmiljö, fortbildning inom området smärta och möjlighet till forskning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom Rehabiliteringsmedicin, Smärta, Allmänmedicin, Psykiatri eller annan specialitet där man arbetar med rörelseorganen eller nervsystemet. Du är intresserad av att arbeta med medicinsk rehabilitering. Du har god samarbetsförmåga och social kompetens, vilket är en förutsättning för att kunna arbeta teambaserat. 
Vi vill att du har språkkunskaper som motsvarar svenska B2 enligt Europarådets nivåskala. 
Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet. 
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid / deltid

 Enligt överenskommelse 

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-30

Referensnummer:   NHHC 1740

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktpersoner

 

Anna SaricMedicinsk chef070-6460454
Hans LindstenVerksamhetschef090-7853693070-6603693

 

Facklig företrädare

 

Mehmed NovoLäkarförbundet090-7852350

 

Övrigt

Om den sökandes meriter inte är sakkunniggranskade tidigare ska det ske före tillträde. Därför ska följande dokumentation bifogas. 

 • Legitimationsbevis från Socialstyrelsen. Specialistbevis från Socialstyrelsen, i berörd specialitet enligt kravspecifikation 
  Om aktuellt – intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen. 
  Fullständigt uppdaterad publikationslista, om tillämpligt, annars kan ej vetenskapliga meriter åberopas. 
  Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter. 
  Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta tjänsten. 

  Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

  Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). 

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Allmänmedicin, Psykiatriska specialiteter, Rehabilitering

 • Arbetsgivare

  Västerbottens Läns Landsting

 • Stad

  Umeå

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-09-30

 • Publiceringsdatum

  2017-09-07

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar