Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Programchef/Omställningsledare, Västra Götalandsregionen

Publicerad 2017-09-08 15:35
Sista ansökningsdatum: 2017-09-22

Koncernkontoret är en del av Västra Götalandsregionen 53 000 anställda. Idag arbetar 1300 medarbetare på Koncernkontoret med utveckling och samordning av frågor som rör alla regionens verksamheter som hälso- och sjukvård, näringslivsutveckling, miljö, forskning, kompetensförsörjning, ekonomi, folkhälsa, mänskliga rättigheter, kultur, kollektivtrafik, kommunikation och IT m.m. Koncernkontorets verksamhet finns på flera orter i Västra Götaland. Uppdraget är att stödja politiska organ inom Västra Götalandsregionen, till exempel regionstyrelsen, och se till att politiska beslut förverkligas. Koncernkontorets värdegrund är: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika, Vi lyssnar av vi lyssnar in, Feedback bidrar till vår utveckling.

Vi söker Dig som vill leda genomförandet av omställningen i vården inom Västra Götalandsregionen. Du ska tillsammans med projektägare, projektledare och förvaltningarna hitta vägar och skapa förutsättningar för genomförande i de olika förvaltningarna. Som omställningsledare sätter du etappmål och tar beslut som möjliggör genomförande av de regiongemensamma beslut som fattats. I uppdraget ingår också att bygga upp och leda ett programkontor med olika stödfunktioner.

Projekten är i genomförandefas och uppgiften för omställningsledaren är att utifrån de politiska målen och handlingsplaner verka för att de planerade åtgärderna som finns genomförs under perioden 2017-2019.

Regionfullmäktige har antagit en gemensam strategi för att bygga ut den nära vården, koncentrera vård för högre kvalitet och tillgänglighet, utveckla digitala vårdformer och tjänster och sätta fokus på kvalitetsdriven verksamhetsutveckling. Målet är en sammanhållen och tillgänglig hälso- och sjukvård som ges med högsta kvalitet och patientsäkerhet samt alltid utgår från den enskilda personens behov och erfarenheter.

Omställningsledaren arbetar på direkt uppdrag av hälso- och sjukvårdsdirektören och regiondirektören och rapporterar till hälso- och sjukvårdsdirektören. Som närmaste samarbetspartner finns projektledarna och projektägarna för respektive delprojekt.

Koncernledning hälso- och sjukvård är styrgrupp för omställningsarbetet.

Befattningens geografiska placering kan diskuteras.

Huvudsakliga kvalifikationer

 • Gedigen mångårig och väl dokumenterad erfarenhet från att driva större förändringsarbeten och stora projekt i en komplex verksamhet med bra resultat.
 • Relevant akademisk examen.
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.
 • Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är meriterande.
 • Erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande.

Som person har du förmåga att motivera och engagera med en stark vilja att förändra vården. Du har ett kommunikativt ledarskap som bidrar till utveckling och ett bra samarbets- och samverkansklimat. Du är resultat- och utvecklingsfokuserad och har en god strategisk och analytisk förmåga. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Det är bra med erfarenhet från hälso- och sjukvård och god förståelse för offentlig verksamhets förutsättningar.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg, Vänersborg eller Skövde
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/4780

Kontakt
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör, 0706-32 11 65
Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, 0730-77 11 77
Ann Charlotte Dellback, HR-strateg, 0739-17 80 09
Facklig företrädare
Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19

Sista ansökningsdag 2017-09-22

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Hela Västra Götalandsregionen

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-09-22

 • Publiceringsdatum

  2017-09-08

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar