Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens Läns Landsting

Verksamhetschef till Reumatologiska kliniken Västerbotten

Publicerad 2017-10-11 10:43
Sista ansökningsdatum: 2017-10-31

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass i vårt dagliga arbete.

Reumatologiska kliniken är en länsklinik med verksamhet i Umeå, Lycksele och Skellefteå. Kliniken har ett brett arbetsfält med ansvar för den reumatologiska vården i länet och den högspecialiserade vården i regionen.

Vid universitetssjukhuset finns några slutenvårdsplatser, dagvård och reumarehabilitering och läkemedelsbehandling samt omfattande mottagningsverksamhet. Terapibadet organiseras av reumatologiska kliniken. I Skellefteå finns öppenvårdsmottagning och reumarehabilitering bedrivs i samarbete med Rehabcentrum. Enheten i Lycksele har reumamottagning och en mindre dagvårdsenhet. Kliniken ingår i institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet. I samarbete med institutionen bedrivs aktiv forskningsverksamhet, forskarutbildning och undervisning. Kliniken har ca 50 anställda.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett utmanande chefsarbete i en förbättringsinriktad organisation. Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda, utveckla och följa upp verksamheten i nära samarbete med din avdelningschef och medicinskt ansvariga. Du förväntas vara en aktiv deltagare i ledningsgruppen för verksamhetsområdet sjukhusvård samt i institutionens samråds- och beslutsgrupp. Klinisk tjänstgöring ingår i överenskommen omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap
 • Har förmåga att via dialog med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra syftet med verksamheten, sätta upp mål och därigenom skapa engagemang och resultat
 • Har förmåga att aktivt verka utifrån landstingets värdegrund.
 • Har helhetssyn och kan skapa goda relationer och bra förutsättningar för ett gott samarbete inom och utanför verksamheten.
 • Har gedigen kunskap om dagens utvecklingsintensiva sjukvård och förmåga att leda en kvalificerad kunskapsorganisation genom olika förändringsprocesser
 • Kan medverka till att stärka klinikens ställning regionalt och nationellt
 • Har förståelse för såväl länsdelssjukhusens som universitetssjukhusets särskilda uppdrag och förutsättningar och kan stimulera medarbetare till klinisk forskning, utbildning och utvecklingsarbete


Vi vill att du som söker jobbet har lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har erfarenhet som chef eller ledare inom hälso- och sjukvård. Vetenskaplig, pedagogisk och klinisk kompetens samt erfarenhet av utvecklingsarbeten är meriterande liksom erfarenhet från nationellt nätverksarbete.

Anställningsvillkor

Antal platser:1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsat till: Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat, vanligtvis under 3 år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde. För läkare gäller tillsvidareanställning som specialistläkare/överläkare (LUS). Nivåplacering beroende på den sökandes kompetens föregås av sedvanligt tillsättningsförfarande.
ACLA 17/07

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2017-10-31

Arbetsgivarens referensnummer: ACLA 17/07

Fackliga företrädare
Magnus Jälmbrant för SACO 070-6441617
Lars Burström för Vision 070-6976927
Simone Öhrner för Ledarna 070-3970716
Karin Svedlert för Kommunal 070-633 27 44 sektion4@vasterbotten.kommunal.se
Cecilia Nordenson för Västerbottens läkareförening 070-6856503
Jenny Olsson för Vårdförbundet 070-0886795

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Upplysningar

Ann-Christin Sundberg
Hälso- och sjukvårdsdirektör
090-7857326
Solveig Wållberg Jonsson
Professor/överläkare
090-7851677

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västerbottens Läns Landsting

 • Stad

  Hela Västerbotten

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-10-31

 • Publiceringsdatum

  2017-10-11

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar