Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Projektledare i medicinsk utvärdering, Göteborg

Publicerad 2018-01-12 13:49
Sista ansökningsdatum: 2018-01-31

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vad är medicinsk utvärdering och vad är HTA-centrum?

Medicinsk utvärdering är att ta fram kunskapsläget för en metod, teknik eller behandling i hälso- och sjukvården. Det görs genom systematisk och kritisk granskning av publicerad vetenskaplig litteratur. Den engelska termen för detta är Health Technology Assessment (HTA). HTA-centrum arbetar för hela Västra Götalandsregionen och består av 10 personer som arbetar deltid inom HTA och övrig tid inom en klinisk verksamhet, en projektsamordnare samt bibliotekarier vid de medicinska biblioteken inom SU. HTA-centrum utvärderar medicinska metoders effektivitet och risker och inkluderaräven ekonomiska, organisatoriska och etiska aspekter.

Hur arbetar HTA-centrum?

För varje projekt utses en arbetsgrupp som består av personer med direkt kunskap och intresse för den metod som ska utvärderas. I en sådan grupp finns olika yrkesgrupper representerade (läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter etc.) beroende på vilken verksamhet som berörs av frågeställningen. Under ledning av projektledaren granskas den vetenskapliga dokumentationen, slutsatser dras och en rapport skrivs. Vanligen tar detta arbete cirka 6 månader under vilka gruppen träffas 3 – 5 gånger.

Vad gör en projektledare?

Tillsammans med övriga HTA-experter leder och stöder projektledaren arbetet att ta fram det vetenskapliga underlaget för en medicinsk metod. Arbetet innebär att tidsplanera, ge stöd i avgränsning av projekt, kritiskt granska litteratur samt ge feedback till HTA-gruppen och föreslå sammanfattande utlåtande. Vi erbjuder ett självständigt arbete med möjlighet till flexibel arbetstid.

Kvalifikationer

Du ska vara disputerad inom ett ämne som har anknytning till medicinsk verksamhet och ha goda kunskaper i svenska och engelska. Tidigare erfarenhet av medicinsk utvärdering är starkt meriterande. Klinisk erfarenhet är en fördel. Du kan arbeta självständigt och i grupp och du har goda IT-kunskaper.

Välkommen med dig ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/8823

Kontakt
Professor/Chef HTA-centrum, Christina Bergh, 073-688 93 25

Facklig företrädare
Kommunal, Karin Andersson, 070-392 88 63
Vårdförbundet, Monica Hammarstrand, 076-771 01 18
Vision, Eva Rudén, 070-082 22 78, och SACO, Maud Eriksson, 031-343 10 21

Sista ansökningsdag 2018-01-31

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Övrigt

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-01-31

 • Publiceringsdatum

  2018-01-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar