Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Utvecklingschef, Göteborg

Publicerad 2018-01-12 14:04
Sista ansökningsdatum: 2018-01-25

Närhälsan är störst i Sverige på primärvård. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.
Vill du vara med och utveckla en primärvård i världsklass?

Närhälsans kunder ställer med rätta stora krav på oss. Som utvecklingsavdelning har vi en viktig uppgift att stödja organisationens förmåga att ständigt förbättra sin verksamhet. De senaste åren har primärvården utvecklats starkt och vi vill nu ytterligare förstärka vår position på marknaden.

Om oss

Vårt uppdrag på Närhälsans utvecklingsavdelning är att medverka till att skapa system som snabbt identifierar problem och för upp dem till den nivån där de kan lösas. Vi är 16 medarbetare bestående av utvecklingsledare och logistiker som bildar ett engagerat och kompetent team. Vi fungerar som en central resurs för Närhälsans ledning, men också för våra verksamheter. Tillsammans med förvaltningsledningen tar vi fram den förbättringsmetodik som organisationen och verksamheten kräver. Våra ledord i arbetet är Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Om arbetet

Som utvecklingschef på Närhälsan Utvecklingsavdelning är du direkt underställd primärvårdsdirektören. Du är en av sju stabschefer och ingår i Närhälsans förvaltningsledning. Ditt uppdrag är att stödja visionen och medverka till att ett strategiskt kvalitets- och utvecklingsarbete bedrivs.

I ditt arbete initierar, driver, leder och samordnar du verksamhetsutvecklingen inom Närhälsan samt deltar i olika kvalitets- och utvecklingsfrågor i vårdens alla delar, både inom Närhälsan och i Västra Götalandsregionen. Du ser även till att organisationens resurser används till värdeskapande aktiviteter, för våra kunder/patienter, medarbetare och organisation, fungerande flöden, standardiserade processer, system för uppföljning mm. I din roll ingår även att utreda, följa upp och analyser vårdens resultat samt att följa hälso- och sjukvårdsutvecklingen, både regionalt och nationellt.

Om dig

Du som söker har relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du bör ha tidigare ledarerfarenhet. Erfarenhet av hälso- och sjukvård, gärna primärvård, är meriterande.

Arbetet som utvecklingschef innebär många kontakter. Det kräver en god samarbetsförmåga, att du är en god pedagog och kommunikatör samt att du ska kunna entusiasmera och leda. I din roll som chef och ledare är du tydlig, närvarande och öppen för dialog. Du har förmåga att inspirera andra, skapa engagemang och delaktighet samt skapa förutsättningar för utveckling. Som person trivs du med att ta ansvar och för att självständigt agera och initiera till förnyelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/8853

Kontakt
HR-chef Ulrika Dahl Eriksson, Tfn 070-673 53 11

Facklig företrädare
Mattias Hjelm Ledarna Tfn 070-2390710,, Helén Hansson Vision Tfn 0700-822731
Stig Roos, SACO Tfn 0702 - 55 49 19, Annika Westergård, SACO Tfn 070 - 508 67 81
Therese de Don Vårdförbundet, Tfn 0700-823646

Sista ansökningsdag 2018-01-25

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-01-25

 • Publiceringsdatum

  2018-01-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar