Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Verksamhetschef för VO akutsjukvård och internmedicin i Lund/Malmö

Publicerad 2018-02-05 14:08
Sista ansökningsdatum: 2018-02-25

Verksamhetsområde (VO) akutsjukvård och internmedicin erbjuder ett spektrum av spännande utmaningar och möjligheter; allt från traumavård, intermediärvård till internmedicinsk specialistvård med fokus på de stora folksjukdomarna. Akutverksamheten tillhör landets största med cirka 135 000 besök varje år. Slutenvården omfattar akutvårdsavdelningar och internmedicinska vårdavdelningar med drygt 180 vårdplatser. Verksamheten har cirka 1100 anställda.

Arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren och engagerad chef som kan driva utvecklingen inom verksamhetsområdet framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets samlade verksamheter, ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Vidare ingår att skapa goda förutsättningar för forskning, utveckling och utbildning i nära samarbete med lärosätena. I uppdraget representerar du även verksamheten i regionala och nationella sammanhang. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, ingår i förvaltningsledningsgruppen och rapporterar direkt till förvaltningschefen.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har helhetssyn, god analytisk förmåga och som kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning för ett optimalt nyttjande av verksamhetsområdets resurser. Som ledare har du integritet, är tydlig, kommunikativ och närvarande med förmåga att etablera och vidmakthålla goda samarbetskontakter såväl inom som utom verksamheten. Du har förmåga att delegera samt att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en förutsättning för framgångsrika resultat.

Du är trygg i ditt ledarskap, entusiasmerar andra samt ser vikten av och delar våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Som person är du ödmjuk, lyhörd och prestigelös med förmåga att skapa engagemang.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom hälso- och sjukvård samt gedigen chefserfarenhet med verksamhets-, medarbetar- och budgetansvar. Vidare ska du ha genomgått ledarskapsutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom liknande verksamhet och erfarenhet av att leda chefer samt ledningsgrupp. Det är starkt meriterande med egen forskning eller erfarenhet av forskning och utbildning ur ett ledningsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Fackliga företrädare:
Ronny Öhman, Läkarförbundet 046-17 20 85
Carl-Axel Bankert, Malmö Läkareförening 040-33 60 40
Malin Fagrell, Vårdförbundet 046-17 19 93
Ann-Sophie Hansson, Kommunal 040-33 10 48
Christine Svensson, Ledarna 040-33 22 47

Sista ansökningsdatum: 2018-02-25

Ref nr:
A752186

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Kommun
Malmö
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Katarina Johnsson, Biträdande förvaltningschef
Telefon
046-17 83 62

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Malmö, Lund

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-02-25

 • Publiceringsdatum

  2018-02-05

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar