Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Landstinget i Värmland

Verksamhetsutvecklare/avdelningschef, allmänpsykiatrisk slutenvård, Karlstad

Publicerad 2018-02-05 12:11
Sista ansökningsdatum: 2018-03-01

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7400 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare.

Kliniken har ett länsövergripande ansvar för allmänpsykiatrisk slutenvård i Värmland. Inom kliniken ryms 5 vårdavdelningar: 2 avdelningar har inriktning mot psykossjukdomar och 3 avdelningar har inriktning mot förstämning. Avdelningarna har vidare olika fördjupningar tex äldre, ätstörningar mm. Länets ECT-verksamhet är integrerad med en av slutenvårdsavdelningarna.

Kliniken inrymmer även den psykiatriska akutmottagningen med tillhörande observationsplatser. Vi står just nu inför en expansiv framtid då vi skall återöppna vår PIVA, vi har också fått förtroendet att öppna platser för tillnyktring. Vi erbjuder dig alltså en plats bland fantastiska arbetskamrater och prisbelönta chefer som varje dag gör verklig skillnad för de patienter som behöver vår vård. I gengäld bjuder du din kunskap, din talang och ditt engagemang.

Välkommen med din ansökan!

Beskrivning: Verksamhetsutvecklare/avdelningschef, allmänpsykiatrisk slutenvård, Karlstad.
Verksamhetsutvecklaren ingår i ledningsgruppen och är underställd verksamhetschefen.
Uppdraget som verksamhetsutvecklare kan kombineras med klinisk tjänstgöring.
Även möjlighet till forskning kan erbjudas enligt överenskommelse som en del i vår strävan till forskning och utveckling.


Som verksamhetsutvecklare är ditt uppdrag:

 • • Ansvar för ledningssystemet enligt SOSFS 2011:9 • Utveckla och kvalitetssäkra allmänpsykiatrisk slutenvård i Värmland med fokus på patientsäkerhet.
 • • Delta i utredning samt återföring av avvikelser i verksamheten, liksom utredningar enligt Lex Maria [HSLF-FS 2017:41], samt patientnämndsärenden • I ditt chefsuppdrag ingår ansvar för ledningssystem, avvikelsehantering och återföring.
 • •Du kommer vara Tf.
 • avdelningschef för vår administrativa avdelning bestående av vårdadministratörer, kurator, arbetsterapeuter, servicepersonal samt personal med egen brukarerfarenhet under ordinarie chefens ledighet under kommande år, du deltar tillsammans med de andra avdelningscheferna för att tillse chefsbemanning på plats under sjukdom och ledigheter i chefsgruppen, flexibilitet är därför en mycket viktig egenskap • Ansvara för att personal har tillgång till introduktion, information och handledning.
 • • Ha medarbetar- och lönesamtal med underställd personal, hålla i APT enligt samverkansavtalet.
 • • Svara för att personal har tillgång till gällande författningar, metoder, anvisningar och instruktioner samt att de efterföljs.
 • • Vara arbetsgivarens företrädare utifrån ett helhetsperspektiv.
 • • Visst budgetansvar och ekonomiskt uppföljningsansvar med krav på redovisning av resultat och åtgärder.


Kvalifikationer: Erfarenhet från ledningssystem, utredning och återföring i verksamheter (tex som MAS). Du måste ha en gedigen kunskap från hälso-och sjukvård och du har legitimation i ett vårdyrke eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig gärna med erfarenhet av ledarskap/chefskap.

Språkfärdighet i tal och skrift på svenska, enligt SFI nivå C1, är också ett krav och måste kunna styrkas med intyg senast vid anställningsintervju om den sökande inte har svenska som modersmål. Vi kommer särskilt värdera att: Du har förmåga till helhetssyn, organisationsförmåga, är utåtriktad och kan engagera och entusiasmera.
Du skall även vara intresserad av att främja det tvärprofessionella samarbetet. Du har god självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga. Du ska aktivt stödja, inspirera och skapa goda förutsättningar för medarbetare och vara en god förebild. Du ska kunna skapa ett positivt arbetsklimat präglat av pålitlighet och förtroende. Du har förmåga att hålla dig uppdaterad med nationella och internationella trender som påverkar verksamheten.
Chefsuppdraget är tidsbegränsat i 4 år med en grundanställning i Landstinget i Värmland.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast:2018-03-01
Referensnummer:Dnr CSK/180305
Antal platser:1

Kontaktperson:Patrik Hultgren, verksamhetschef 054-61 97 70

Facklig företrädare:Facklig företrädare nås via växeln 054-61 50 00

Övrigt:Inför anställning i division psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Landstinget i Värmland

 • Stad

  Karlstad

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-03-01

 • Publiceringsdatum

  2018-02-05

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar