Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Örebro Län

Överläkare/specialistläkare sektionen för allmän internmedicin Medicinska kliniken, Örebro

Publicerad 2018-02-06 14:07
Sista ansökningsdatum: 2018-02-25

Medicinska klinikens sektion för allmän internmedicin, AMI, söker en överläkare/specialistläkare i allmän internmedicin, gärna med lämplig grenspecialisering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av eller intresse för forsknings- och utvecklingsarbete liksom erfarenhet av utbildning.

AMI-sektionen ansvarar för Akutvårdsavdelningen (AVA) som är sjukhusets nav vad gäller somatisk korttidsvård. På AVA vårdas i första hand patienter med akuta tillstånd med kort planerad vårdtid. Här utreds även patienter med oklara diagnoser och det finns enstaka platser avsedda för planerad inneliggande utredning för komplicerade patientfall.

AMI-sektionen ansvarar också för ett diagnostisk centrum där patienter utreds enligt SVF ospecifika allvarliga symptom och verksamheten är länsövergripande. En öppenvårdsmottagning är knuten till sektionen där patienter med ovanliga diagnoser (porfyri) och svårbehandlad hypertoni följs.

Sektionens läkare är konsulter dagtid för primärvården och psykiatri för frågor gällande patienter med oklara diagnoser och komplicerade utredningsfall där inneliggande utredning eller snabb uppföljning via vår mottagning kan vara aktuell.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Handledning av läkare under utbildning samt av läkarkandidater. Aktivt delta i förekommande utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare och specialist i allmän internmedicin, gärna med lämplig grenspecialisering. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidsanställning. Jourtjänstgöring ingår.

Tillträde:
Snarast eller överenskommelse.

Upplysningar:
Harris Lempessi, läkarchef
Telefon: 019-602 30 37

Facklig företrädare:
Läkarförbundet
Anna-Karin Åkerman
Telefon: 019- 602 10 00 vx

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2018-02-25

Ärendenummer:
HoS:2018:126

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Medicinska kliniken är en av sjukhusets största kliniker och är uppdelad i fem sektioner; endokrinologi, njurmedicin, hematologi, gastroenterologi och allmän internmedicin. Kliniken har ett brett specialistuppdrag men även ett stort generalistuppdrag att tillgodose. På kliniken finns stor forskningsaktivitet och goda möjligheter för FoU-intresserade medarbetare. Region Örebro län erbjuder olika former av tidsbegränsade forskningsutrymmen för forskningsaktiva, till exempel utlyses regelbundet universitetsöverläkarförordnanden för docentkompetenta medarbetare.

Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Internmedicin, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Region Örebro Län

 • Stad

  Örebro

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-02-25

 • Publiceringsdatum

  2018-02-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar