Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Enhetschef till IVA och Uppvakningsenheten i Helsingborg

Publicerad 2018-02-09 15:10
Sista ansökningsdatum: 2018-03-11

Verksamhetsområde Anestesi Operation Intensivvård tillhör Division Somatisk sjukhusvård och bedriver verksamhet vid de fyra sjukhusen i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Trelleborg. Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 550 medarbetare. Verksamheten leds av verksamhetschef, två områdeschefer, sektionschefer samt enhetschefer.

Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar. Lasarettet är den största hälso- och sjukvårdsproducerande enheten i nordvästra Skåne och erbjuder invånarna vård inom de flesta specialiteter.

Intensivvårdsavdelningen (IVA) och Uppvakningsenheten (UVE) är två separata men integrerade verksamheter med en medarbetarskara som i stor utsträckning roterar inom hela verksamheten. Vår intensivvårdsavdelning har plats för åtta intensivvårdspatienter. Uppvakningsenheten är öppen dygnet runt och har 17 övervakningsplatser, varav två platser framförallt används till att övervaka barn. Vi är drygt 110 medarbetare fördelade på intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, anestesiologer och medicinska sekreterare. Anestesiologerna leds av en sektionsansvarig läkare. Till avdelningen är också sekreterare, chefsstöd, sjukgymnast/fysioterapeut och en kurator knutna. Vi tar emot patienter med behov av intensivvård från nordvästra Skåne samtidigt som vi har ett nära samarbete med övriga intensivvårdsavdelningar inom Region Skåne.

Välkommen att bil en del av oss!

Arbetsuppgifter
Vill du utvecklas i din roll som ledare i ett delat ledarskap? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker dig som har lust och vilja att leda Intensivvårdsavdelningen och Uppvakningsenheten i Helsingborg i ett delat ledarskap!

Ni är två enhetschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. I ditt verksamhetsansvar som enhetschef ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig del i rollen är även att coacha och stödja medarbetarna samt ta till vara och utveckla deras kompetens och engagemang. Du är direkt underställd områdeschefen. Som enhetschef har du ett tätt samarbete med sektionschefen.

Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Det innebär även stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapar mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. Det är därför viktigt med ett nära samarbete och vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera.

Kvalifikationer
För att trivas i rollen behöver du drivas av att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet i en komplex miljö. Du har en mycket god förmåga att se helheten och att fatta samt genomföra beslut. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Vi ser gärna att du har kompetens gällande verksamhetsplanering med ekonomi i balans. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.

För att lyckas i rollen är du en god ambassadör för våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom anestesi-, operationssjukvård och/eller intensivvård. Tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet är meriterande, likaså om du har genomgått någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stor utvecklingsmöjlighet!

Status för tjänsten
Ref nr:
A754133

Sista ansökningsdatum:
2018-03-11

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Kommun
Helsingborg
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Carina Månsson, Områdeschef
Telefon
042-406 37 11
Pernilla Elf, HR-specialist
Telefon
042-406 11 46
Lovisa Rosenlöf, Rekryterare
Telefon
046-275 27 05

Fsckliga företrädare
Anders Löfgren, Vårdförbundet
Telefon
042-406 29 54
Jan Larsson, Läkarförbundet
Telefon
042-406 21 55

Varmt välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.

 • De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
 • Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
 • Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:

 • Psykiatri
 • Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
 • Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Helsingborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-03-11

 • Publiceringsdatum

  2018-02-09

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar