Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Specialistläkare (LUS) till Yrkes- och miljödermatologisk avdelning, Malmö

Publicerad 2018-02-12 14:21
Sista ansökningsdatum: 2018-02-28

Yrkes- och miljödermatologiska avdelningen (YMDA) i Malmö är en del av hudsjukvården på Skånes universitetssjukhus (SUS). Totalt tar vi emot cirka 4000 besök årligen och vi har hela Södra Sjukvårdsregionen som upptagningsområde. Verksamheten bedrivs som högspecialiserad vård med mottagningsverksamhet inom områdena eksem/kontaktallergi, dentala allergiproblem och andra miljödermatologiska hudåkommor. Ett välutrustat laboratorium med stor kemisk kompetens finns som möjliggör högspecialiserade kontaktallergologiska utredningar.

YMDA i Malmö är den enda avdelning inom Södra sjukvårdsregionen som utreder misstänkta arbetsrelaterade hudsjukdomar. Den omfattande forskningsverksamheten inom området är världsunikt och både undervisning och forskning är en viktig och integrerad del av avdelningens verksamhet. På avdelningen är vi 24 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I rollen som specialistläkare hos oss kommer du att arbeta med mottagningsverksamhet. Dina kollegor i teamet består av olika yrkeskategorier så som yrkeshygieniker/kemister, kurator, forskningssköterska, laboratoriepersonal och sekreterare. Utöver mottagningsverksamhet deltar du i undervisningen, främst till läkarstudenter och tandläkarstudenter men även till andra vårdgivare, och det förekommer mycket externa kontakter med patienters arbetsgivare, tillverkningsföretag och myndigheter. Även arbetsplatsbesök inom Södra sjukvårdsregionen ingår som en naturlig del i uppdraget.

Tjänstgöring kan även komma att ske på våra filialmottagningar och ute i regionen vid arbetsplatsundersökningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig med svensk läkarlegitimation samt:

 • Specialistkompetens i dermato-venereologi
 • Pågående forskning eller goda forskningsmeriter
 • Bred klinisk kompetens inom främst yrkes- och miljödermatologi
 • Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser även att du har goda kunskaper i engelska
 • Utöver detta ser vi gärna att du har flerårig tjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens
 • Disputation i ämnet dermatologi med inriktning kontaktallergologi är en merit.

Som person är du flexibel, van vid ett skiftande tempo och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har ett gott omdöme och arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegor på ett bra sätt. Att skapa en god patientkontakt är viktigt för dig och du känner stort engagemang i ditt arbete.

Ref nr:
A748397

Sista ansökningsdatum
2018-02-28

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Kommun
Malmö
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Marléne Isaksson, Sektionschef

Fackliga företrädare
Inese Hauksson, Överläkare, Malmö läkareförening
Telefon
040-33 68 14

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Övrigt

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Malmö

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-02-28

 • Publiceringsdatum

  2018-02-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar