Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens Läns Landsting

Verksamhetschef till Infektionskliniken, Umeå

Publicerad 2018-02-14 11:38
Sista ansökningsdatum: 2018-03-06

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Landstingets huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass i vårt dagliga arbete.

Vi söker en verksamhetschef som tillsammans med chefer och medarbetarna vill skapa en nationellt ledande och innovativ universitetsklinik inom området infektionssjukdomar. Infektionskliniken vid Nus är en universitetssjukvårdsenhet med starkt patientfokus och har tillsammans med Institutionen för klinisk mikrobiologi vid Umeå universitet ansvar för klinisk infektionsforskning och för infektionsområdet på läkarutbildningen.

Infektionskliniken vid Norrlands Universitetssjukhus består av en mottagning och en avdelning med 19 vårdplatser. Verksamheten inom slutenvården består främst av akutsjukvård exempelvis sepsis och meningit. Kliniken har en hög forskningsaktivitet. Vid kliniken arbetar drygt 110 personer.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett utmanande chefsarbete i en förbättringsinriktad organisation. Som verksamhetschefen leder du klinikens ledningsgrupp och ansvarar för att driva, förbättra, utveckla och följa upp verksamhet, utbildningsuppdrag, forskning och utvecklingsarbete i nära samarbete med dina avdelningschefer och medicinskt ansvariga. Du förväntas vara en aktiv deltagare i ledningsgruppen för verksamhetsområdet sjukhusvård samt i institutionens samråds- och beslutsgrupp. Klinisk tjänstgöring ingår i överenskommen omfattning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som

 • Är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap
 • Har förmåga att via dialog med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra syftet med verksamheten, sätta upp mål och därigenom skapa engagemang och resultat
 • Har förmåga att aktivt verka utifrån landstingets värdegrund.
 • Har helhetssyn och kan skapa goda relationer och bra förutsättningar för ett gott samarbete inom och utanför verksamheten.
 • Har gedigen kunskap om dagens utvecklingsintensiva sjukvård och förmåga att leda en kvalificerad kunskapsorganisation genom olika förändringsprocesser
 • Kan medverka till att stärka klinikens ställning regionalt och nationellt
 • Har förståelse för såväl länsdelssjukhusens som universitetssjukhusets särskilda uppdrag och förutsättningar och kan stimulera medarbetare till klinisk forskning, utbildning och utvecklingsarbete


Vi vill att du
som söker jobbet har lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har erfarenhet som chef eller ledare inom hälso- och sjukvård. Vetenskaplig, pedagogisk och klinisk kompetens samt erfarenhet av utvecklingsarbeten är meriterande liksom erfarenhet från nationellt nätverksarbete.

Anställningsvillkor
Antal platser:1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat, vanligtvis under 3 år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde. För läkare gäller tillsvidareanställning som specialistläkare/överläkare. Nivåplacering beroende på den sökandes kompetens föregås av sedvanligt tillsättningsförfarande.
ACLA 18/02

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-03-06

Arbetsgivarens referensnummer: ACLA 18/02

Fackliga företrädare
Magnus Jälmbrant för SACO 070-6441617
Lars Burström för Vision 070-6976927
Peter Sjöstedt för Ledarna 072-5717021
Karin Svedlert för Kommunal 070-633 27 44 sektion4@vasterbotten.kommunal.se
Cecilia Nordenson för Västerbottens läkareförening 070-6856503
Jenny Olsson för Vårdförbundet 070-0886795
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Upplysningar
Ann-Christin Sundberg
Hälso- och sjukvårdsdirektör
090-7857326
Anders Johansson
Universitetslektor/Överläkare
070-3590830

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västerbottens Läns Landsting

 • Stad

  Umeå

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-03-06

 • Publiceringsdatum

  2018-02-14

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar