Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Läkemedelsverket

Gruppchef till enheten Läkemedel i användning, Uppsala

Publicerad 2018-03-13 10:43
Sista ansökningsdatum: 2018-04-03

Har du erfarenhet som chef och vill leda och utveckla medarbetare i en kunskapsorganisation? Då kan det vara dig vi söker till den omväxlande rollen som gruppchef på enheten Läkemedel i användning, Läkemedelsverket.

Vi söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot våra intressenter. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Beskrivning av enhet.
Enheten Läkemedel i användning arbetar med att främja att läkemedel används på ett bra sätt genom att informera och interagera med omvärlden. På enheten, som består av 25 medarbetare, bedrivs projekt och utredningsarbeten inom läkemedelsanvändning varav en del är regeringsuppdrag. Vi ansvarar bl a för att identifiera behov, sammanställa och ta fram kunskapsunderlag och exempel på detta är behandlingsrekommendationer och Läkemedelsboken. I enhetens uppdrag ingår även att utarbeta och sprida information riktad till hälso- och sjukvården, patienter och allmänhet. Arbetet sker i en tvärvetenskaplig miljö i nära samarbete med Läkemedelsverkets experter inom läkemedelsområdet men också med experter från andra myndigheter, sjukvård och universitet. Organisatoriskt finns enheten inom verksamhetsområdet Användning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en gruppchef till enheten Läkemedel i användning som tillsammans med en annan gruppchef och enhetschefen utgör ledningen för enheten. I arbetsuppgifterna ingår personalansvar och planering, prioritering samt uppföljning av verksamhetens arbete. Arbetet inkluderar att aktivt bidra till enhetens övergripande planering samt utvecklings- och förbättringsarbete. Som gruppchef på enheten kommer du att kombinera din chefsroll med operativa arbetsuppgifter.

Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Utbildning och erfarenhet
Du har naturvetenskaplig utbildning kombinerad med erfarenhet av att leda som chef, troligen i tvärprofessionella grupper inom läkemedelsområdet. Du har kunskap och erfarenhet inom området läkemedelsanvändning och/eller kunskapsstyrning samt erfarenhet av att följa upp och utvärdera projekt. Forskarutbildning är meriterande. Du har god förmåga att leda, utveckla och motivera medarbetare i en kunskapsbaserad organisation. Vidare har du god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Du har goda ledaregenskaper som inkluderar helhetssyn, beslutsamhet och förmåga att driva arbetet mot gemensamma mål. Vidare är du trygg och har lätt för att skapa goda relationer samt är intresserad av att leda och driva förändringsarbete. Din ledarskapsfilosofi kännetecknas av lyhördhet och god förmåga att delegera och prioritera. Att du har ett genuint engagemang för dina medarbetare och ledarskap ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 3 april 2018
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Läkemedel i användning
Diarienummer: 2.4.1-2018-010638

Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta enhetschef Eva Arlander. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Läkemedelsverket

 • Stad

  Uppsala

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-04-03

 • Publiceringsdatum

  2018-03-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar