Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Landstinget Dalarna

Verksamhetschef Medicin Geriatrik Akut Avesta

Publicerad 2018-03-13 10:11
Sista ansökningsdatum: 2018-03-28

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter
Välkommen att anta utmaningen att leda en mycket välfungerande klinik i södra Dalarna. Kliniken är utsedd att vara navet i pilotprojektet "Nya nära vården" i Dalarna.
Kliniken för Akut Medicin Geriatrik och Rehabilitering har som uppdrag att med god kvalitet, omsorg och tillgänglighet bedriva vård i ett närsjukvårdsperspektiv. Vi tillgodoser den hälso- och sjukvård som är vanligt förekommande i befolkningen och ofta återkommande för den enskilde. Utbildning är en prioriterad uppgift. Vi är ca 215 medarbetare.
Upptagningsområdet innefattar befolkningen i Avesta och Hedemora kommun samt jouruppdrag från de närliggande kommunerna i Västmanland.
Klinikens medicinska enhet består av en vårdavdelning med 16 vårdplatser, medicinmottagning, medicinsk dagvård, dialysmottagning, endoskopier och klinisk fysiologi inom området invärtesmedicin. Länets kompetenscentrum för sömnverksamhet bedrivs på kliniken.

Geriatriska enheten består av en vårdavdelning med 24 vårdplatser där inriktningen är medicinsk äldrevård, stroke och ortopedisk rehabilitering. Förutom slutenvård bedrivs öppenvård i form av geriatrisk mottagning för patienter med stroke, hjärnskador, demenstillstånd och neurologiska sjukdomar. Öppenvårdsrehabilitering för patienter i vuxen ålder som drabbats av neurologisk funktionsnedsättning till följd av sjukdom eller skada.

Akutmottagningen har ett 24 timmarsuppdrag för akut sjuka patienter inom allmän internmedicin. På enheten finns en akutvårdsavdelning med 5 vårdplatser. På enheten är också primärvårdens jourmottagning belägen kvällar och helger.
Kliniken tillhör Division Medicin

Arbetsuppgifter:
Du har ansvar för att leda, planera och utveckla verksamheten enligt verksamhets- och budgetram, samt enligt lagar och avtal.
Du har det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Din närmaste chef kommer att vara divisionschefen.

Kvalifikationer
Vi söker en verksamhetschef som med engagerat ledarskap tillsammans med kompetenta medarbetare och chefer kan förverkliga och leda verksamheten mot våra högt uppsatta mål och där patienten alltid är i fokus. Du har en relevant högskoleutbildning och en gedigen professionell bakgrund inom hälso- och sjukvården. Du tar ansvar och skapar resultat och har förmåga att utveckla verksamheten i dialog med medarbetare och ledning. Du har analys- och beslutsförmåga och kan leda genom andra.

Det är viktigt att Du är en god kommunikatör och har god förmåga att samarbeta.
Chefs- och ledarerfarenhet från uppdrag av liknande karaktär och storleksordning är värdefullt och formell ledarutbildning är meriterande.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och referenser.

Körkort erfordras.

Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat till 3-4 år, med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om tjänsten
Befattning
Verksamhetschef
Ort
Avesta
Anställningsform
Tillsvidare
Från och med
2018-08-01
Antal tjänster
1
Sysselsättningsgrad
100%
Sista ansökningsdatum
2018-03-28
Ref nr
50:2018:256

Upplysning
Divisionschef
Pär Lennart Ågren
Epost
par-lennart.agren@ltdalarna.se
Telefon
023-490041

Fackliga kontakter
SACO, Anneli Sundstedt, tel 023-497371
Kommunal, Eva Sens, tel 070-218 1493
Ledarna, Gunilla Rosendal, tel 023-491029
Vårdförbundet, Kerstin Erlandsson,
tel 023-792045, 070-2241432
Vision, Elisabet Norgren, tel 023-490850

Övrigt
Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Landstinget Dalarna

 • Stad

  Avesta

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-03-28

 • Publiceringsdatum

  2018-03-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar