Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Specialistläkare Endokrinmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping

Publicerad 2018-03-14 09:47
Sista ansökningsdatum: 2018-04-19

Bilden visare en medarbetare

Endokrinmedicinska kliniken är en del inom Hjärt- och medicincentrum. Kliniken har ett regionansvar för patienter med behov av specialiserad endokrinologisk utredning och behandling. Forskning och utbildning ingår i klinikuppdraget och en aktiv forskningsverksamhet bedrivs på kliniken. Universitetssjukhuset i Linköping, US, utnämndes 2014 och 2015 till bästa universitetssjukhus, samt andraplacering 2016 och 2017, av tidningen Dagens Medicin, något vi är mycket stolta över. Om du vill vara med och vidareutveckla Endokrinmedicinska klinikens verksamhet tillsammans med medarbetare och chefer kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsbeskrivning
På Endokrinmedicinska kliniken utreds och behandlas patienter med sjukdomar i hypofys, sköldkörtel, bisköldkörtlar, binjurar och andra hormonproducerande organ. Övriga stora områden på kliniken är osteoporos och bentäthetsmätningar samt diabetes. Patienter utreds och följs upp både inom sluten- och öppenvård. Inom slutenvården har vi även ett delansvar för andra internmedicinska patienter.

I din roll som läkare tjänstgör du på både mottagning och avdelning. Vi arbetar och bedriver utveckling i multiprofessionella team. Vid kliniken finns läkarstudenter som deltar i det dagliga arbetet och undervisning av studenterna är en naturlig del i ditt arbete. Inom tjänsten finns det även möjlighet till att bedriva eget forskningsarbete. Jourtjänstgöring ingår.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom endokrinologi och diabetologi. Intresse för forskning, disputation och andra forskningsmeriter är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och har förmåga att fokusera på rätt saker. Du är lyhörd, smidig och arbetar bra tillsammans med andra människor. Du är fackmannamässig och har god förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förmåga att uttrycka dig på det svenska språket i både tal och skrift.

Anställning och information
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Hjärt- och medicincentrum erbjuds överläkartjänst.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef Christina Hedman 010-103 29 49 christina.hedman@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Östergötlands Läkarförening är Bengt Ekermo, 010-103 00 00 (växel).

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 19 april 2018. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla en komplett ifylld "Meritsammanställning för läkare" vilken ska vara vidimerad. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Endokrinologi/diabetologi

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-04-19

 • Publiceringsdatum

  2018-03-14

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar