Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Apotekare/motsvarande, Klinisk farmakologi, Linköping

Publicerad 2018-04-16 09:26
Sista ansökningsdatum: 2018-05-07

Klinisk farmakologi är en av tio kliniker inom Diagnostikcentrum, Region Östergötland. Kliniken verkar för en rationell och säker läkemedelsanvändning genom konsultativ, laborativ och pedagogisk service till andra kliniska specialiteter, samt till andra aktörer i samhället som hanterar läkemedelsfrågor. Inom enheten för patientnära service finns läkemedelslaboratorium, läkemedelsinformationscentral, klinisk prövningsenhet och klinisk farmaci som är under uppbyggnad. Enheten för läkemedelsvärdering och säkerhet ansvarar för fortbildning, stöd till journalsystem, arbetar åt läkemedelskommittén och dess expertgrupper samt arbetar med läkemedelssäkerhet på övergripande nivå. Kliniken är en universitetssjukvårdsenhet och arbetar aktivt med forsknings- och utvecklingsprojekt i alla delar av verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en apotekare/motsvarande som i första hand ska arbeta med ordnat införande av nya läkemedel. Syftet med det ordnade införandet är att åstadkomma en jämlik, kostnadseffektiv och ändamålsenlig användning av nya läkemedel för alla patienter i landet.

Du kommer att ingå i en nationell arbetsgrupp bestående av representanter från de fyra största regionerna och landstingen i Sverige, men också arbeta med frågor rörande ordnat införande i Sydöstra sjukvårdsregionen och lokalt i Östergötland. Du förväntas vara med och utveckla både den nationella och lokala arbetsgruppens arbetsmetoder och processer, i samarbete med kollegor inom berörda funktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom det ordnade införandet:

 • Ta fram underlag för beslut om nationella rekommendationer åt NT-rådet (Rådet för nya terapier, nationell expertgrupp som utfärdar rekommendationer för användning av nya läkemedel).
 • Samverka med ämnesexperter inom bland annat medicin och hälsoekonomi.
 • Ta fram regelbunden statistik över försäljningen av läkemedel inom det ordnade införandet i riket samt lokalt.
 • Bidra till spridning och implementering av nationella och lokala rekommendationer inom Region Östergötland och Sydöstra sjukvårdsregionen.

Andra uppgifter för apotekare vid klinisk farmakologi omfattar till exempel information till och utbildning av vårdpersonal, stöd till läkemedelskommittén samt patientsäkerhetsarbete kring läkemedel.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som har en bakgrund inom hälso- och sjukvårdsområdet och ett intresse för läkemedel. Erfarenhet från projektledning, kvalitetsarbete och forskning är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativtagande, ansvarstagande och målinriktad. Du är utåtriktad och social samt har insikten att framgång ofta uppnås genom samarbeten med kollegor, inte sällan med olika bakgrund. Vidare har du intresse för kvalitetsutveckling och en god analytisk förmåga. Du har gärna en vana av att läsa och sammanställa vetenskapligt material samt tillgängliggöra information till andra både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift är därför ett krav.

Anställning och information
Det här är en tillsvidaretjänst från den 20 augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Eva Malmberg, 010-103 44 17, Eva.Malmberg@regionostergotland.se
Apotekare Morgan Edström, 010-103 37 37, Morgan.Edstrom@regionostergotland.se

Facklig företrädare för SACO är Björn Carlsson, 010-103 10 91.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 7 maj 2018. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Apotekare

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-05-07

 • Publiceringsdatum

  2018-04-16

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar