Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef, Vårdcentralen Ekholmen

Publicerad 2018-04-17 10:54
Sista ansökningsdatum: 2018-05-06

Inom Primärvårdscentrum Östergötland ryms 31 regiondrivna vårdcentraler, tre jourcentraler, barnhälsovårdsenheten och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vårdcentralen Ekholmen ansvarar för en population med cirka 20 800 listade, området är expansivt med både stadsmiljö och glesbygd. För patienterna ska vårdcentralen vara det självklara förstahandsvalet vid behov av kontakt med sjukvården. Vårt uppdrag är brett och omfattande och erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Ekholmens vårdcentral består idag av cirka 60 medarbetare. Här arbetar specialistläkare i allmänmedicin, utbildningsläkare (ST, AT), distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer, kurator, dietist, fotvårdsterapeut, vårdadministratörer, läkarsekreterare samt rehabkoordinator. Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och privatliv. Vårdcentralen Ekholmen är en av primärvårdens universitetssjukvårdsenheter och vi arbetar för att stärka forskningsmiljön ytterligare. Vi erbjuder våra patienter en vård av god kvalitet och med en hög tillgänglighet. Vi har en hög kompetens och god kontinuitet och söker nu dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet ytterligare.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med medarbetare vill vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Ekholmens vårdcentral. Som verksamhetschef är du med och driver den gemensamma utvecklingen av primärvården inom Region Östergötland. Uppdraget som verksamhetschef innebär ett ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet, utveckling och arbetsmiljö. Du är en del av befintlig ledningsgrupp tillsammans med vårdenhetschef och medicinskt ledningsansvarig läkare, MLA, som tillsammans leder verksamheten.

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, alternativt annan relevant högskoleutbildning, med gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvård. Du har ett genuint intresse för primärvård. Tidigare erfarenhet av primärvård är meriterande men inte ett krav. Utbildning inom ledarskap liksom forskningserfarenhet kan vara meriterande. Tidigare ledarerfarenhet är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef.

Personliga egenskaper
Som person har du goda ledaregenskaper med förmågan att motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du samarbetar bra med andra och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Du är strukturerad och vill ta vara på andras kunskaper samt lösa problem. Du ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. För att lyckas i rollen som verksamhetschef är det också viktigt att vara närvarande i verksamheten samt vara resultat och målorienterad genom att uthålligt arbeta för resultatuppfyllelse. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Produktionsenhetschef Mara Kosovic, 010-104 31 44

Fackliga företrädare:
Gabriella Holmberg – Kommunal, Gabriella.Holmberg@regionostergotland.se
Marie Gustavsson – Vision, Marie.Gustavsson@regionostergotland.se
Anna Wahl – Saco, Anna.Wahl@regionostergotland.se
Julia Lervik – Läkarförbundet, Julia.Lervik@regionostergotland.se
Sara Pettersson – Vårdförbundet, Sara.E.Pettersson@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 6 maj 2018. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-05-06

 • Publiceringsdatum

  2018-04-17

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra utbildningar