Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Överläkare till akutpsykiatrin, Trollhättan

Publicerad 2018-05-02 13:12
Sista ansökningsdatum: 2018-05-23

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.
Vi söker två specialister till akutpsykiatrin på NÄL
Avdelning 47 är vår beroendeavdelning som tidigare var integrerad med vår psykiatriska akutmottagning. Nu planerar vi en omstart av avdelningen. Avdelningen är främst inriktad på avgiftningar/nedtrappningar, men jobbar även brett kring beroendeproblematik. Vi har ett tätt samarbete med socialtjänst och öppenvård för att lyckas få till meningsfulla behandlingsupplägg, såväl för personer med rena beroendetillstånd som de med en parallell psykiatrisk problematik. NU-sjukvården är dessutom i en inledande fas av att starta ett sprutbytesprogram, och vår tanke är att den psykiatriska kompetens som detta kräver kan utgå från avdelning 47, deras läkare samt övriga medarbetare.

Om tjänsterna
Akutmottagningen skiljs nu av från avdelningen 47 för att vi ska kunna utveckla en modern akutmottagning där nya metoder skall införlivas. Det är idag ett problem att många som söker akut vård inte alltid är i behov av den typen av vårdnivå.

Vår förhoppning är nu att kunna utveckla verksamheten så att "den akuta" patienten också prioriteras och får den vård som är nödvändigt. Huvuddelen av patienterna skall dock vara i närheten av behov av slutenvård som ett första steg i sin behandling. Vi tänker oss även att omvårdnadspersonalen ska få ett större ansvar och göra bedömningen ifall behov av läkarkontakt är nödvändig. (Den tvångsvårdsnära patienten liksom den akut suicidala är självklart i behov av läkarbedömning utöver vad omvårdnadspersonalen kan ge.)

Akutmottagningens överläkare kommer att engageras i de konsultationsremisser som kommer från övriga kliniker, liksom stötta, hjälpa och bedöma primärjourens ärenden. Deltagande i bakjour ingår och möjlighet till forskning och handledning finns.

Låter detta som ditt drömuppdrag så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan så träffas vi och diskuterar vidare!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i allmänpsykiatri, detta är ett krav för tjänsten. Du har lätt för samarbete såväl med patienter och kollegor och kommunicerar väl på svenska (C1), både muntligt och skriftligt. Du är varken rädd för att arbeta i team eller under tuffa förhållanden och har ett intresse för utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Några av våra förmåner

 • Företagshälsovård för alla anställda
 • Fri hälso- och sjukvård inom öppenvård
 • Friskvårdsbidrag
 • Satsningar på kompetensutveckling och lärande


Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2299

Kontakt
Enhetschef, Per Persson , 010-435 62 47

Sista ansökningsdag 2018-05-23

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Psykiatriska specialiteter, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Trollhättan

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-05-23

 • Publiceringsdatum

  2018-05-02

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra seminarier

Våra utbildningar