Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Karolinska Universitetssjukhuset

Överläkare/Biträdande överläkare/Specialistläkare till Funktion Akut Solna

Publicerad 2018-05-03 09:30
Sista ansökningsdatum: 2018-05-31

Vill du ta nästa steg i din professionella utveckling? 1 maj startar en helt ny vårdnivå i Stockholms län – intensivakuten i kombination med avancerad akut slutenvård. Därför söker vi specialister till avancerad akutsjukvård på intensivakuten (IAKM), akutvårdsavdelningar (AVA) och intermediärvårdsavdelning (IMA). Relevant kompetens och erfarenhet är mer meriterande än en specifik grundspecialitet.
På intensivakuten kommer vi fortsatt, dygnet runt, att med gemensam kompetens ta hand om patienter med livshotande tillstånd, trauma2 (nationella traumalarmskriterier), akut försämrade patienter (med Karolinska Solna-tillhörighet) inom kirurgi, urologi, ortopedi, internmedicin, onkologi, neurologi och infektion. Slutenvården domineras primärt av akuta internmedicinska tillstånd.

Teamarbete är grunden i vårt arbete och vi simuleringstränar tvärprofessionellt med bl a A-HLR-situationer på akuten och simuleringsdagar på Kliniskt träningscentrum (KTC). Vi samarbetar tätt med andra specialiteter i vårt avancerade akutsjukvårdsuppdrag.

Karolinska Universitetssjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskning.

Om tjänsten
Som akutläkare/läkare på intensivakuten ser vi utöver en kombination med arbete i den akuta slutenvården även vid önskemål möjlighet till arbete inom andra delar av nätverkssjukvården, t ex barnakuten och akutmottagningen Karolinska Huddinge.

Som mer slutenvårdsinriktad specialist kan du, utifrån kompetens arbeta på IMA och/eller AVA och på intensivakuten. Möjlighet finns även här att kombinera med arbete på Funktion Akut Huddinge i överenskommelse med närmsta chef. Konsultverksamhet och bakjoursarbete kan ingå.

Tjänsten innebär kliniskt tre-skiftesarbete på intensivakuten och/eller inom vår slutenvård utifrån kompetens och erfarenhet.Vi söker dig med intresse av tillsvidareanställning på heltid men även deltidstjänst kan erbjudas.

Arbetsledning och handledning under kliniskt arbete samt undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår för alla.

Med rätt grundkompetens och motivation finns universitetssjukhusets möjligheter till kompetensutveckling utifrån individuellt intresse och verksamhetens uppdrag.

Personliga egenskaper
Du är trygg i dig själv och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du kan arbeta i och hantera akuta situationer och är bra på att prioritera, samarbeta och leda arbetet.

Du har ett positivt förhållningssätt och drivs av en vilja att vara med och utveckla akutsjukvård både generellt och specifikt inom Funktion Akut, med patientens bästa främst. Du är ansvarstagande och flexibel och kan arbeta såväl dag, kvälls- som nattpass.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistbevis i akutsjukvård, kirurgi, internmedicin, allmänmedicin eller anestesi och intensivvård eller annan relevant specialitet.

Dokumenterad erfarenhet av arbete inom avancerad slutenvård, traumakompetens samt forskningserfarenhet är meriterande.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.
För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Skanna gärna.

 • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
 • Bevis om specialistkompetens
 • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
 • Bevis om docentur (i förekommande fall)
 • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer


Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Sista ansökningsdag: 2018-05-31


Yrkesområde
Specialistkompetenta läkare

Arbetsplats
Solna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Karin Moks
Funktionsenhetschef, Öppenvård
contacticon mobile 0704-60 93 91
Manizhe Afra
Funktionsenhetschef, Slutenvård
contacticon mobile 0725-98 12 42

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Mikael Nilsson tel: 0733-58 99 10

Referensnummer
152806

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".

Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Akutsjukvård, Allmänmedicin, Internmedicin, Kirurgiska specialiteter

 • Arbetsgivare

  Karolinska Universitetssjukhuset

 • Stad

  Solna

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-05-31

 • Publiceringsdatum

  2018-05-03

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra seminarier

Våra utbildningar