Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Verksamhetschef till Vårdcentralen Höör

Publicerad 2018-05-16 14:31
Sista ansökningsdatum: 2018-06-04

Vårdcentralen i Höör är en väletablerad vårdcentral med drygt 12 800 listade patienter. Vårdcentralen erbjuder läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, äldrevårdsmottagning, astma/KOL-mottagning, diabetesmottagning, fysioterapi, arbetsterapi, dietist, psykolog, provtagning samt en bred akutverksamhet. Vi som arbetar här är drygt 40 personer med stort engagemang och ett driv att utveckla och testa nytt. Hos oss strävar vi efter ett professionellt bemötande med patienten i fokus.

Läs gärna mer om oss på https://vard.skane.se/vardcentraler/hoor/

Arbetsuppgifter
Brinner du för primärvården och dess roll inom framtidens sjukvård? Har du gedigen chefserfarenhet och vill ta dig an nya utmaningar? Vill du tillsammans med oss fortsätta driva den positiva utvecklingen på vårdcentralen, prova nya vägar och bygga framtidens primärvård? Då kan detta vara tjänsten för dig!

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de villkor som ges inom Hälsovalet och med utgångspunkt i Region Skånes värdegrund. Inom Hälsovalet har du som chef ansvar och frihet att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna.

Du har ledningsansvar för vårdcentralens verksamhet, personal och ekonomi och därigenom ett strategiskt ansvar för att resultatmålen uppnås. Chefsrollen är en kombination av strategiskt, taktiskt och operativt ledarskap där du har en nyckelfunktion att skapa förutsättningar för innovativ utveckling av såväl medicinsk kvalitet som vårdprocesser både inom den egna verksamheten och i samarbete med andra vårdaktörer.

Primärvården står inför spännande utmaningar och förändringar, där dess roll inom svensk sjukvård och vikten av ett ökat ansvar är i fokus. Dessutom påbörjas just nu arbetet med en ny organisation inom primärvården på Skånes universitetssjukhus (SUS). Som verksamhetschef blir du direktrapporterande till Maria Ohlson Andersson som är chef för Närvård SUS. Du kommer sitta i ledningsgruppen för Närvård SUS tillsammans med andra verksamhetschefer från våra 42 verksamheter och där bidra till ett helhetsperspektiv. Du ansvarar för den lokala ledningen på vårdcentralen och i det fall du inte är läkare och specialist i allmänmedicin, utser du en medicinsk rådgivare som ingår i din lokala ledningsgrupp på vårdcentralen. Till ditt stöd finns lokalt chefsstöd samt tillgång till HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör i Närvård SUS stab.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som är trygg och engagerad i din chefsroll och har lust, mod och vilja att leda.

För tjänsten krävs att du har universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvårdsområdet, gärna med erfarenhet från primärvård. Vi ser det även som värdefullt om du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete samt av att leda teamarbete med olika professioner.

Maria Ohlsson Andersson, som blir din närmsta chef, berättar om vad hon tror är betydelsefullt för att bli framgångsrik i denna roll som verksamhetschef. "I och med organisationsförändringen inom Närvård SUS kommer verksamhetscheferna på våra vårdcentraler få ett större ansvar och ännu större möjlighet att självständigt och i samverkan driva sina verksamheter. För att bli framgångsrik i detta uppdrag behöver du vara trygg i din roll som chef och ha ett strategiskt tänk, helhetsperspektiv och organisera verksamheten på ett resurseffektivt sätt. Du behöver ha ett engagemang för att driva och utveckla verksamheten utifrån befolkningens behov och medarbetarnas kompetens, med fokus på att möta framtidens primärvård. Att vara en god kommunikatör som kan förena, entusiasmera och leda mot gemensamma mål är av vikt. Du behöver ha ett trovärdigt, tydligt och jordnära ledarskap, kunna ta och stå för beslut, samtidigt som du leder genom tillit, närvaro, är lyhörd och skapar delaktighet. Vi behöver någon som har förmåga och en vilja att fortsätta arbetet med att behålla, förbättra och bygga samarbeten både inom och utanför den egna verksamheten"

Passar denna beskrivning dig? Då är detta en chans du inte vill missa. Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum 2018-06-04

Ref nr:
A783167

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Kommun
Höör
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Vi planerar att hålla intervjuer vecka 25, i första hand den 19 juni.

Kontaktpersoner
Chatarina Björdal, Verksamhetsområdeschef
Telefon
0705-61 68 61
Linda Grelte, Rekryterare (för frågor om rekryteringsprocessen)
Telefon
046-275 27 32
Henrik Persson, HR-specialist (för facklig hänvisning)
Telefon
040-33 33 34

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Höör

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-06-04

 • Publiceringsdatum

  2018-05-16

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra seminarier

Våra utbildningar